Broebbeleir - Ukkel

Adres:
Edith Cavellstraat 199, 1180 Ukkel
Ma: gesloten
Di: 18u - 22u
Wo - vr: 11u30 - 14u en 18u - 22u
Za - zo: 18u - 22u

Bezocht op: 30/04/17

Voor onze 50e recensie kozen we een frituur uit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Broebbeleir in Ukkel. De gemeente Ukkel ligt ten zuiden van Brussel-Centrum en is qua oppervlakte de tweede grootste deelgemeente van het Brussels Gewest (na de stad Brussel). Ukkel, dan denken we vooral aan het KMI en de Koninklijke Sterrenwacht van België. Het is ook de geboorteplaats van onder meer koningin Mathilde, Michel Vandenbosch, Vincent Kompany, Delphine Boël en de enige echte Willy Sommers.

De Broebbeleir staat in de omgeving bekend om zijn handgesneden frietjes en hamburgers van puur rundvlees, wat als muziek in mijn oren klinkt. Ik keek eigenlijk al 2 weken lang uit naar ons bezoek aan deze frituur. Het leek dan ook de ideale afsluiter van onze zondag, na een toerist-in-eigen-land-uitstapje in het centrum van Brussel.

En kunnen ze er wat van, daar in het Brusselse? Wel, de frietjes hebben een aangename beet en zijn qua smaak ook best in orde. De rundsburger van het huis heeft een garnituur van groene kropsla, gepekelde komkommer, tomaat, kaas, gefrituurde ajuin en cocktailsaus. Het vlees is mooi saignant gebakken, zoals gevraagd. Top!

Het heeft een hele tijd geduurd, maar nu staat er eindelijk ook een Brusselse frituur op de website. De Broebbeleir had de eer om de spits af te bijten, het is ons best wel bevallen. Tip voor wie in de buurt woont: je kan je frieten aan huis laten leveren via Deliveroo.

Kleintje: € 2,00
Mayo: € 0,60
Rundsburger: € 7,00

= € 9,60


Pluspunten: smakelijke hamburgers, mooi aanbod aan Belgische bieren
Minpunten: beperkter aanbod van snacks

Capaciteit: 22 binnen
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 3,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 16,5/20

Broebbeleir - Ukkel

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x