Fritland - Brussel

Adres:
Henri Mausstraat 49, 1000 Brussel
Ma - wo: 11u - 01u
Do - za: 11 - 03u
Zo: 11u - 01u

Bezocht op: 11/07/17

Voor de 68e recensie trekken we naar Fritland in het centrum van Brussel. Mijn kameraad Nicolas, op Twitter beter bekend als MrDarkley, neemt me op de Vlaamse Feestdag mee naar deze Brusselse frituur. Oorspronkelijk was het plan om een leeuwenvlag te midden van de Grote Markt neer te planten, allerlei transfergeld op te eisen en als afsluiter de taalgrens een paar centimeter zuidwaarts te verleggen. Bij nader inzien leek het veel leuker om gewoon iets te gaan drinken en de Brusselse frietjes uit te proberen.

Je vindt Fritland aan het einde van de Henri Mausstraat, rechts van de Brusselse Beurs. De zaak bestaat al sinds 1978 en ligt vlakbij de Ancienne Belgique en de Grote Markt, wat eveneens handig meegenomen is. Het aanbod is vrij beperkt, maar gezien de dagelijkse toestroom van toeristen valt dit wel te begrijpen. Het menu is niet echt gericht op vegetariërs; naast chili cheese nuggets kan je er enkel een slaatje krijgen. Er is slechts 1 maat frieten verkrijgbaar en die kost € 3,00. Met saus erbij betaal je € 3,80.

Er staat geen Bicky Burger (of gewone hamburger) op het menu, dus kies ik voor een mitraillette. Deze klassieker kan ik gewoon niet aan mij laten voorbijgaan. Het halve stokbrood is gevuld met 2 hamburgerschijven, frieten, sla, gebakken ajuin, saus naar keuze en een beetje koolsla. De frieten worden elke dag in huis gesneden en vervolgens 2 maal in dierlijk vet afgebakken. Ze zijn ietsje dikker dan de gemiddelde friet, maar smaken tamelijk goed. Qua structuur mogen ze van mij wel ietsje steviger zijn, maar al bij al is het een smakelijke mitraillette.

Over het algemeen ben ik best wel tevreden. De frieten van Fritland zijn vrij representatief voor onze Belgische friet.

Kleintje: -
Mayo: -
Mitraillette: € 5,00

= € 5,00


Pluspunten: snelle bediening, groot terras, ligging
Minpunten: weinig keuze, amper vegetarische opties

Capaciteit: 20 binnen, 60 buiten
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4/5
Keuzemogelijkheid: 3,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 15,5/20

Fritland - Brussel

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x