Le Tram de Boitsfort - Watermaal-Bosvoorde

Adres:
André Payfa-Fosseprezplein, 1170 Watermaal-Bosvoorde
Ma: 11u30 -22u
Di: gesloten
Wo - Zo: 11u30 - 22u

Bezocht op: 03/06/18

Le Tram de Boitsfort is een unieke frituur die al meer dan een jaar op onze to-dolijst stond. Deze frituur is - zoals de naam doet vermoeden - niet gehuisvest in een barak of een gebouw, maar in een oude tram die zelfs nog in een eigen bedding ligt. Of hij op tijd rijdt valt te betwijfelen, maar het is alvast een concept waar De Lijn en de MIVB nog iets van kunnen leren. Voor wie nog nooit van Watermaal-Bosvoorde heeft gehoord: het is een van de minst bebouwde gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewesten grenst onder meer aan Ukkel en Elsene. Op een kleine kilometer afstand van de frituur heb je het Ter Kamerenbos, waar je heel gezellig kunt wandelen, zonnen of een ijsje eten.

De tram ligt aan een mooi aangelegd pleintje met daarnaast een speeltuin. Eten doe je aan de hoge en lage tafels aan weerszijden van de tram. Vroeger kon je nog in de tram zelf eten, maar dat lijkt nu verleden tijd te zijn. Gelukkig hebben we een zonnige en warme dag uitgekozen voor ons bezoek. We werpen een snelle blik op de menukaart en zien dat er een tiental frituursnacks (voornamelijk vlees), 7 vaste gourmetburgers en 3 suggestieburgers op staan. Voor de sausliefhebbers: 6 van de 12 frietsauzen zijn huisgemaakt! Zo heb je mayonaise, tartaar, aioli, cocktail, BBQ en truffelmayonaise van het huis. Jummie.

Het is wel een hele tijd wachten tot we onze bestelling krijgen; blijkbaar krijgen take-out en groepen voorrang, ook al hebben ze een poosje na ons besteld. Na wat geknarsetand en maaggeluidjes die veel weg hebben van stervende Brontosaurussen, wordt onze bestelling afgeroepen. Eindelijk! De stevige frieten zijn mooi droog  gebakken in rundsvet; ze zijn stevig, maar smaakvol. De mayonaise van het huis is absoluut de meerprijs waard. Als hamburger heb ik Le Classique: een sappige rundsburger met tomaat, cheddar, augurk, ajuin, ijsbergsla en mosterdmayonaise. Het gaat er allemaal vlotjes in, wat meteen genoeg zegt.

Kleintje: € 2,00
Mayo: € 1,00
Le Classique: € 7,50

= € 10,50


Pluspunten: kei tof concept, leuke sfeer
Minpunten: de buitenkant kon wel een schoonmaakbeurt gebruiken

Capaciteit: 36 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 3,5/5
Keuzemogelijkheid: 3,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 16,5/20

Le Tram de Boitsfort - Watermaal-Bosvoorde

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x