Patatak - Sint-Gillis

Adres:
Sint-Gillisvoorplein 31, 1060 Sint-Gillis
Ma – wo: 12u- 22u
Do – za: 12u – 23u
Zo: 12u – 22u

Bezocht op: 20/10/19

Het was al een hele tijd geleden dat er nog eens een Brusselse frituur werd uitgetest, dus besloten we op deze gure herfstavond Patatak te bezoeken. Deze erg jonge zaak bevindt zich in het hart van het recent vernieuwde Voorplein in Sint-Gillis, ten zuiden van Brussel-Stad. Voor wie zijn weg niet goed kent in Brussel: de frituur ligt op een boogscheut van de halte Hallepoort en het station Brussel-Zuid. Voor ons was het niet echt gemakkelijk om in deze buurt een parkeerplaats te vinden, maar: waar een wil is, is een weg.

Patatak heeft een modern, strak interieur en uit zich duidelijk als een hedendaagse frituur, maar niet als een gastronomisch frietkot. Het aanbod is beperkter dan bij de frituur zoals we deze kennen, maar focust op eerlijke en verse bereidingen: de frietjes worden in huis gesneden en daarnaast werkt Patatak bijna uitsluitend met lokale producten. De sauzen zijn allemaal huisgemaakt en worden op basis van verse kruiden bereid. Naast de traditionele (in rundsvet gebakken) frietjes zijn er ook zoete aardappelfrietjes die in plantaardige olie afgebakken worden. Op deze manier wordt er ook rekening gehouden met de vegetariërs en veganisten onder ons.

Om te bestellen werd het beste Frans nog eens van onder het stof gehaald, enfin, ik denk dat ze me wel goed begrepen hebben. Na een correcte wachttijd wordt onze bestelling door het vriendelijke personeel aan tafel gebracht en deze klopt alleszins volledig. De friet is iets dikker dan de gemiddelde friet bij een Vlaamse frituur, maar de binnenkant is lekker romig. Deze keer geen hamburger, dus kiezen we voor de snacks van het huis. De verse kippennuggets zijn goed gekruid en gehuld in een krokant jasje, waarbij het vlees lekker sappig is gebleven. De huisgemaakte frikandel (€ 3) wordt geserveerd met mosterd en gepekelde rode ui, maar is wat minder mijn ding.

Over de aangeboden kwaliteit valt er niet veel te discussiëren, de prijs-kwaliteitsverhouding bij Patatak zit zeker goed. Het evenwicht tussen de prijs en de kwantiteit zit naar ons gevoel nog een beetje stroef. € 3 voor een klein bakje friet is niet min en voor het grotere formaat tel je al meteen € 5 neer. Iets grotere porties zouden dit evenwel kunnen verhelpen. Over de rest kunnen we alleen maar laaiend enthousiast zijn. Patatak heeft absoluut alle troeven in handen om de komende jaren uit te groeien tot een grote naam in het Brusselse, we wensen hen dan ook veel succes toe.

Kleintje: € 3,00
Mayo: € 1,00
Nuggets Patatak: € 5,00

= € 9,00


Pluspunten: moderne en charmante zaak, verse producten, bestellingen mogelijk via Deliveroo
Minpunten: te bescheiden portie in vergelijking met de betaalde prijs

Capaciteit: 60 binnen, 20 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk of plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 3,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17/20

Patatak - Sint-Gillis

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x