Brak Frituur - Sint-Truiden

Adres:
Ma – di: gesloten
Nieuwstraat 190, 3511 Kuringen

Wo - vr: 11u30 - 13u30 en 16u30 - 21u30


Za: 16u30 - 21u

Zo: 11u30 - 13u30 en 16u30 - 21u

Bezocht op: 08/08/21

Na een korte pauze van een drietal weken zonder frituurbezoek - we moeten allebei in onze trouwkledij passen - was het tijd voor een nieuw frietavontuur. Opnieuw zetten we koers richting het exotische en sympathieke Limburg, daar was Brak Frituur in Sint-Truiden de eindbestemming van dit weekend. De term 'brak' slaat meestal op het ellendige gevoel bij een kater, een mengeling van zoet en zout water of een bepaalde jachthond, maar laten we ervan uitgaan dat het een woordspeling is van barak en Baraque de Fraiture. De gps had eerst nog een vreemd momentje en stuurde ons ruim een kilometer verkeerd, maar na een kleine correctie arriveerden we uiteindelijk op de juiste plek.

De avond ervoor genoten we nog van ons langverwachte trouwfeest dat vorige zomer helaas moest worden uitgesteld, dus vandaag mag de broeksriem definitief weer los! De frituur biedt naast een ruim gamma snacks, lange broodjes en Bicky Burgers ook 4 special burgers aan. Na een klein minuutje keuzestress gingen we vol voor de Mills Smokey Bacon. Naast de mayonaise op de frietjes moest de huisgemaakte stoofvleessaus (€ 2,60) vervolgens het feest compleet maken. De frituur beschikt over een mooi en ruim houten terras, alleen werkte het weer niet echt mee. Geen nood, binnen kan je ook aan enkele hoge en lage tafeltjes plaatsnemen.

We beginnen met de frietjes: mooi goudbruin gebakken en heel zacht aan de binnenkant. Dankzij het gemengde vet waarin ze gebakken werden, hebben ze een aangename smaak maar liggen ze niet zwaar op de maag. De stoofvleessaus heeft in Limburgse frituren sowieso een zoetere smaak dan elders, dus daar houden we graag rekening mee. Het is een erg degelijke saus die duidelijk zelfgemaakt is en stukjes vlees bevat. Een klein puntje van kritiek: mits een klein beetje meer binding van de saus blijft die nog beter aan de friet plakken tijdens het soppen.

Tenslotte komen we aan de verse hamburger, die bevat koolsla, krulsla, tomaat, gekookt ei, spek, rode ajuin, barbecuesaus en sappig vlees tussen een sesambun. Die lost de verwachtingen vlotjes in en kunnen we best omschrijven als een prettige mond vol die niet verveelt. Het is alles tezamen genomen zeer zeer degelijk, dus Brak Frituur is dus zeker en vast allesbehalve 'brak'!

Kleintje: € 2,60
Mayo: € 0,80
Mills Smokey Bacon: € 8,00

= € 11,40


Pluspunten: lekkere friet, snelle en correcte bediening
Minpunten: niet echt een minpunt, maar liefhebbers van het zoutere stoofvlees zullen even moeten wennen

Capaciteit: 18 binnen, 48 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20

Brak Frituur - Sint-Truiden

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x