De Frietboetiek - Wijshagen

Adres:
Soetebeek 23, 3670 Wijshagen
Ma - di: 11u30 - 21u30
Wo - do: gesloten
Vr - zo: 11u30 - 21u30

Bezocht op: 03/01/17

Het eerste frituurbezoek van 2017 en meteen een die kan tellen. Ik bezocht vanmiddag De Frietboetiek in Wijshagen, in 2014 en 2016 verkozen tot frituur van het jaar. Waar ligt Wijshagen? Een woordje uitleg van de Homo Geographicus: 'Wijshagen is een deelgemeente van Meeuwen-Gruitrode en ligt in de provincie Limburg, tussen Genk en Bree'. Voor mij is dat een verplaatsing van zo'n 96 kilometer; wat een mens tegenwoordig allemaal doet om zijn honger te stillen.

'De Frietboetiek, zoveel méér dan een frituur', zo luidt het motto. Het is een mooie en zeer ruime zaak met een toch wel zeer uitgebreide menukaart: Black Angus burgers, tal van schotelgerechten met of zonder salade, mosselen (seizoen), pastagerechten, salades, croques, tal van broodjes en zelfs desserts. Amai, mijne frak. Ik voel me een halve boerenkinkel wanneer ik mijn vaste bestelling doorgeef en niet van elke categorie een gerecht bestel.

Mijn Bicky Burger is een speciaal hamburgerbroodje (zie foto) met daartussen een Bicky Crispy hamburger en de vaste garnituur. De hamburger is quasi perfect en royaal voorzien van saus en gefrituurde ajuin. Geen slecht woord over de frieten, die zijn mooi van textuur en hebben een naturelle smaak om 'U' tegen te zeggen. Daar hoeft van mij zelfs geen zout meer op. Awel, hier wordt een mens blij van. Mocht je ooit in de buurt zijn en honger hebben: niet twijfelen!

Kleintje: € 2,45
Mayo: € 1,10
Bicky: € 3,65

= € 7,20


Pluspunten: topfrieten, hygiëne, veel keuze, rolstoelvriendelijk sanitair
Minpunten: prijziger dan de doorsnee frituur (maar wel zijn geld waard)

Capaciteit: 45-50 binnen
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 19/20

De Frietboetiek - Wijshagen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x