De Kromme Draai - Eksel

Adres:
Hoofdstraat 47, 3941 Eksel
Ma - di: gesloten
Wo - do: 16u30 - 21u
Vr: 11u30 - 13u30 en 16u30 - 21u
Za - zo: 16u30 - 21u

Bezocht op: 06/08/17

Voor de 75e recensie trekken we De Kromme Draai. Deze frituur ligt in Eksel, een deelgemeente van Hechtel-Eksel in de provincie Limburg. Wat geografische info: Eksel ligt aan de noordrand van het Kempens Plateau, op de waterscheiding tussen het stroomgebied van de Schelde en de Maas. De natuurliefhebbers onder ons kunnen hun hart ophalen in het nabijgelegen natuurgebied Bosland, het grootste aaneengesloten bosgebied in Vlaanderen (meer dan 4.500 hectare groot). Simpele zielen zoals wij bezoeken de regio dan weer om een pak friet te eten.

De Kromme Draai blijkt een populaire frituur in de streek te zijn; het is al gezellig druk wanneer we aanschuiven om onze bestelling door te geven. Naarmate de avond vorderde, werd het er zeker niet kalmer op. Op het menu: een hele waslijst burgers, belegde broodjes, hotdogs, koude schotels en warme bereidingen van het huis. De klassieke frituursnacks kan je aflezen op het scherm achteraan.

De frietjes zijn een tikkeltje dikker dan gemiddeld en hebben een goede textuur, bovendien bevatten ze een smakelijke puree. Dat is al een goede start. Mijn Bicky Bacon (yes, bacon!) is voorzien van voldoende krokant spek en gefrituurde ajuin. Een klein beetje meer saus en hij was perfect. De rekening zonder drank bedraagt € 7,10. Een tikkeltje duurder dan normaal, maar kwaliteitsgewijs best te verantwoorden.

Kleintje: € 2,30
Mayo: € 0,80
Bicky Bacon: € 4,00

= € 7,10


Pluspunten: groot aanbod, leuke dorpsfrituur
Minpunten: hamburgerliefhebbers kunnen last krijgen van keuzestress

Capaciteit: 17 binnen + kinderhoekje, 18 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20

De Kromme Draai - Eksel

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x