Frituur Chanry - Herk-de-Stad

Adres:
Diestsesteenweg 16, 3540 Herk-de-Stad
Ma - wo: 16u30 - 21u
Do: gesloten
Vr - za: 11u30 - 13u en 16u - 21u
Zo: 16u - 21u

Bezocht op: 01/10/17

Frituur Chanry is een modern ingerichte frituur, gelegen op de Diestsesteenweg die Halen en Herk-de-Stad met elkaar verbindt. De zaak stond al een hele tijd (4 maanden of zelfs meer) op de to-dolijst, maar telkens kwam daar weer een andere tussen. Voor het eerst sinds lange tijd weet ik al op voorhand welke hamburger ik absoluut moet bestellen: de Kapelaanburger. Sinds juli staat deze specialiteit - vernoemd naar de Herkse kapelaan Wim Simons - op het menu van de frituur. Deze mix van een bacon- en een cheeseburger wordt bovendien in een doosje geserveerd met een kruisje op. Voor een katholiek opgevoede kerel zoals ik klinkt het bijna als een must.

Naast frituursnacks bestaat het aanbod uit diverse warme bereidingen van het huis, broodjes, koude schotels, hamburgers en daarnaast ook enkele pasta's. Het is een typische zondagavond met veel afhaal, dus houden we rekening met een iets langere wachttijd. We nemen daarom eventjes de tijd om te bidden: "Heer, zegen onze frietjes en laat de Kapelaanburger een waar godsgeschenk zijn. Amen."

Bon. Wat zit er allemaal tussen die veelbesproken kapelaanburger? Krokant vlees, kaas, spek, ijsbergsla, ei, rode ajuin, tomaat, augurk en een geheime saus. Hallelujah, dit is een echte topper. De ingrediënten vormen samen een smaakvol geheel en bovendien blijft alles mooi tussen het broodje zitten tijdens het eten. En de frietjes? Die zijn zeer krokant gebakken en mooi goudgeel van kleur. Bij het verlaten van de zaak krijgen we nog een kleine attentie mee voor Dag van de Klant. Dankzij het notitieboekje hoef ik voortaan niet meer met vettige vingers op mijn smartphone te noteren.

Kleintje: € 2,50
Mayo: € 0,80
Kapelaanburger: € 4,60

= € 7,90


Pluspunten: uitgebreid aanbod, mooi gebakken frieten, allergenenlijst, gratis WiFi
Minpunten: koud hamburgerbroodje

Capaciteit: 20 binnen
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 19/20

Frituur Chanry - Herk-de-Stad

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x