Frituur Extrema - As

Adres:
Bevrijdingslaan 89, 3665 As
Ma - di: gesloten
Wo - vr: 11u30 - 13u30 en 16u30 - 21u30
Za - zo (en feestdagen): 16u30 - 21u30

Bezocht op: 06/06/21

Frituur Extrema stond vorige zomer al op ons lijstje (nu ja, zeg maar gerust LIJST) van frituren om te bezoeken, helaas werd onze planning stevig overhoop gegooid. Niet getreurd, vandaag halen we dat even dubbel en dik in. Het is een stevig ritje naar het sympathieke en exotische Limburg, wat wel de honger ten goede komt. As is een gemeente naast het bekendere Genk en heeft net zoals de omliggende gemeentes een steenkoolmijngeschiedenis. Voorts is het gelegen aan de noordwestelijke zijde van het Nationaal Park Hoge Kempen, waar het gezellig wandelen en verstoppertje spelen is.

De frituur beschikt over een ruime eigen parking waarvan recent een stuk nog verhoogd werd. Indien je in alle haast en onhandigheid wel eens te ver doorrijdt zoals ik: geen nood, je kan de eerste straat rechts en langs de andere kant ook oprijden. Het is nog relatief vroeg op de avond, dus is er nog ruimte in overvloed op het terras. Op naar de bestelling! Zeggen dat het aanbod van Frituur Extrema nogal uitgebreid is, is een understatement. Het menu - hou je vast - bestaat uit warme en koude broodjes, schotels met assershooi (de lokale specialiteit) of friet, salades, warme ronde broodjes, Bicky's, verse hamburgers en tenslotte Extrema burgers.

Vandaag neem ik zelf geen klassieke friet met saus en burger, maar een van de 'speciallekes' uit het menu. Voor de gemakkelijkheid staat in het kader hieronder wel de prijs van een kleine friet met saus vermeld. Omdat ik - eenvoudige schranzer zijnde - een grote fan ben van het concept vlees-op-friet-met-groentjes-en-saus-bij-elkaar, valt de keuze op de kleine portie Friet Gyros Extrema (€ 9,50). Awel, het is een absolute voltreffer. Ik koos voor de versie met varkenvlees dat à la minute gebakken werd, daarnaast bevat het bakje flinterdunne ajuinringen, paprika, tzatziki en pepertjes. Goeie gyros is sowieso altijd een feest, de frietjes zijn en blijven mooi knapperig en vallen niet zwaar op de maag. Zalig lekker, zeker als je het vergelijkt met een traditioneel bakje kapsalon.

Vervolgens belanden we bij de befaamde Pork Belly Burger. Deze huisgemaakte hamburger bestaat uit vers rundvlees, cheddarkaas, huisbereide porchetta (!), zoete gemengde koolsla met rozijntjes, barbecuesaus en veel spekkruim. Na de friet met gyros zou dit op mijn eentje best stevig proppen zijn, maar gelukkig krijg ik assistentie van mijn vrouw. Na enkele happen zijn we het eens en kan deze hamburger op onze goedkeuring rekenen. Persoonlijk vind ik de porchetta een zeer aangename en originele aanvulling. Ons advies voor toekomstige klanten: vergeet voor een keer uw traditioneel frietje met een gewone snack erbij, neem iets uit de eigen keuken van Extrema.

Kleintje: € 2,80
Mayo: € 0,90
Pork Belly Burger: € 11,50

= € 15,20


Pluspunten: groot aanbod, gezellig vernieuwd terras, huisbereide producten
Minpunten: keuzestress tijdens het bestellen?

Capaciteit: 39 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18,5/20

Frituur Extrema - As

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x