Bengie's - Temse

Adres:
Kasteelstraat 84, 9140 Temse
Ma - do: 16u30 - 23u
Vr: 16u - 23u
Za: gesloten
Zo: 16u - 22u

Bezocht op: 08/03/20

Wanneer waagt een Antwerpenaar zich eens over 't water tot in Temse? Normaal gezien zelden of nooit, tenzij 2 collega's uit de streek je er een frituur aanraden. Bengie's stond voordien jarenlang bekend als Frituur Temsebrug - Bij den Bengie en was lange tijd gevestigd in de Consciencestraat. Het legendarische frietkot ging half februari 2020 dicht, maar herrees dezelfde maand nog als Bengie's in de Kasteelstraat om de hoek. Enerzijds is het een beetje jammer dat we het authentieke frietkot gemist hebben, maar anderzijds komt het ook wel handig uit dat we de nieuwe Bengie's meteen kunnen uittesten.

De frituur is duidelijk heel erg populair, getuige de lange wachtrij in de frituur. We kunnen nog maar net binnen in de inkom, gelukkig aan de warme kant van de deur. Eerste indruk: Bengie's is groot. Heel groot. Je kan zowel op het gelijkvloers plaatsnemen als op de eerste verdieping (waar overigens een pooltafel staat), in totaal zijn er 84 zitplaatsen. Wanneer we aanschuiven duidt de klok 19u45 aan, een klein uurtje later zitten we neer met onze bestelling. Geduld is een mooie deugd, zeggen we zonder sarcasme. De verwachte zondagavonddrukte nemen we er graag bij, zeker wanneer het eten goed is.

De frietjes zijn wat kleiner van formaat, maar wel heel smakelijk. We doppen ze dan ook met veel plezier in de lekkere en goed afgekruide stoofvleessaus (€ 1,60) die heerlijke stukjes stoofvlees bevat. Bij de Bicky is de verhouding tussen de hoeveelheid saus en de Bicky-uitjes bovendien dik in orde. Alles tezamen was dit het lange wachten dus meer dan waard. De frituur doet haar goede reputatie hier alle eer aan; we geven Bengie's dan ook graag deze zeer mooie score (zie onder).

Kleintje: € 2,30Mayo: € 0,80Bicky Cheese: € 3,80

= € 6,90


Pluspunten: lekkere stoofvleessaus, veel zitplaats, prijs-kwaliteit dik in orde
Minpunten: de drukte kan bij piekmomenten tamelijk oplopen

Capaciteit: 84 binnen
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 18,5/20

Bengie's - Temse

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x