De Fritmarsjang - Erembodegem

Adres:
Ninovesteenweg 177, 9320 Erembodegem
Ma - di: gesloten
Wo - do: 11u30 - 13u30 en 17u - 21u
Vr: 11u30 - 13u30 en 16u30 - 21u
Za - zo: 17u - 21u

Bezocht op: 06/02/22

De Fritmarsjang in Erembodegem van Eefje en Ewout opende in mei 2021 haar deuren en trok enkele maanden geleden mijn aandacht tijdens het googelen. Ik heb (naast frieten) een grote liefde voor vleeswaren en de Marsjang zelf heeft een achtergrond als slager, dus dat is erom vragen hé. Goed weer is ons tijdens dit tripje zeker niet gegund, de regen valt namelijk met bakken uit de lucht. Wanneer de de zaak binnenwandelen, voelt het alleszins aan alsof we de 100 meter van de auto naar de frituur al zwemmend hebben overbrugd. Dan ben je wel toe aan wat comfort food.

Het aanbod van De Fritmarsjang is in grote lijnen nog zoals bij een klassiekere frituur: frieten, snacks, eigen bereidingen (warm) en hamburgers. Geen broodjes, croques of slaatjes dus. Je kan en mag er natuurlijk voor kiezen om een uitgebreide menukaart te hebben, maar hier wordt duidelijk de kaart getrokken van de verse (vlees)specialiteiten. Het kijken naar de menuborden is eigenlijk overbodig, want ik wist op voorhand al wat te bestellen: de Ribbekasburger en de Rib Fingers (€ 4,50). We geven uiteraard nog graag de link naar hun bestelplatform mee.

In afwachting van onze bestelling gapen we even naar het tv-scherm waar de nieuwsuitzending toont hoe miserabel de wereld kan zijn, maar gelukkig worden we plots uit ons lijden verlost met de mededeling dat ons eten klaar is. 'Holy shit', denk ik bijna luidop terwijl ik de 2 afgeladen plateaus van de toonbank naar ons tafeltje draag. Mijn kleintje is een siamese tweeling, want die bestaat eigenlijk uit 2 kleintjes. De frieten zijn met veel aandacht gebakken, want ze smaken overheerlijk en zijn mooi krokant van structuur. Echte friet dus! Next: de Rib Fingers. Die gaan er vlotjes in, mijn collega-frituurliefhebbers raad ik aan om ze eens met looksaus, chilisaus of samurari te proberen. Dan belanden we bij de befaamde Ribbekasburger met saus van de Marsjang (+ € 1,00). Je kan die ook met looksaus krijgen, maar die was vanavond uitverkocht. De burger bevat superzacht ribbetjesvlees, een gigantische lading saus en rauwkost tussen een bagnatbroodje. Het is gezellig smossen, maar o zo lekker.

Met spijt in het hart moet ik een restje burger en nog wat frietjes laten liggen, want het heeft echt gesmaakt. Voor ons was dit zoals eten in een betere frituur hoort te zijn: authentiek, met liefde gemaakt en een eigen signatuur. Hopelijk stuurt het dagelijkse leven me de komende jaren nog veel in de richting van Aalst, dan weet ik alleszins zeker wat te eten.

Kleintje: € 2,50Mayo: € 0,80Ribbekasburger: € 7,50

= € 10,80


Pluspunten: huisgemaakte (vlees)specialiteiten, grote porties, vlotte bediening
Minpunten: het broodje van de ribbekasburger zou opgewarmd nog beter zijn

Capaciteit: 11 binnen, 16 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 19/20

De Fritmarsjang - Erembodegem

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x