Friet Toetswiet - Erpe-Mere

Adres:
Steenstraat 19, 9420 Erpe-Mere
Ma: 12u - 13u30 en 17u - 21u30
Di - wo: gesloten
Do: 12u - 13u30 en 17u - 21u30
Vr: 11u30 - 13u30 en 17u - 22u
Za: 12u - 13u30 en 17u - 22u
Zo: 17u - 21u30

Bezocht op: 12/09/21

We keren nog eens terug naar de regio rond Aalst, meerbepaald naar Friet Toetswiet in Erpe-Mere. Mocht je ooit vanuit Antwerpen naar deze Oost-Vlaamse gemeente willen rijden, heeft Erpe-Mere een vrij ambetante ligging. Je kan namelijk zowel via Gent als via Brussel rijden, het maakt qua tijd en afstand amper iets uit, maar je hebt bij beide keuzes wel de indruk dat je net iets te lang onderweg bent. Soit, een interessanter en vrij typisch Vlaams weetje over de gemeente vonden we op Wikipedia: 'Bij het kiezen van de naam voor de fusiegemeente raakten Erpe en Mere het niet eens. Erpe wou dat de gemeente Erpe zou heten omdat ze het grootst in oppervlakte was. Mere daarentegen lag centraal en had meer inwoners. Als compromis werd de naam Erpe-Mere gekozen.'

Wanneer we rond 19u bij Friet Toetswiet arriveren, staat er al een kleine rij van aan de kassa tot aan de voordeur aan te schuiven. In totaal neemt het aanschuiven en bestellen zo'n 20-25 minuten in beslag, dus dat valt eigenlijk nog wel mee. Ik heb voor de verandering eens goesting in een portie videe bij de friet, maar daar loopt de communicatie met het personeel dus even mis. De vriendelijke jongedame achter de toog wist namelijk even niet goed wat ik bedoelde met 'een portie videe'. Les van de dag: in deze regio zegt men eerder 'vol-au-vent' en niet 'videe'. Niks gebeurd, deze Antwerpse proletariër moet zich maar beter voorbereiden. Het volledige aanbod van de frituur - dat er overigens best mag wezen - kan je bezichtigen via de online bestelpagina.

Bon, het wordt dus een frietje met vol-au-vent (€ 5) eronder gemengd, mayonaise in een potje apart en een good old Bicky Burger. Die laatste is alvast goed in orde, met alles erop en eraan. Het broodje is lekker warm en de volledige garnituur werd in de juiste hoeveelheden gebruikt. De vol-au-vent op mijn pak friet is qua smaak goed, maar ik mis wel een beetje binding in de saus. De frietjes zijn dan weer dik in orde: krokant gebakken en met een lekkere aardappelsmaak. Al bij al was het behoorlijk in orde, wat resulteert in een mooie score (zie onder).

Kleintje: € 2,50Mayo: € 1,00Bicky: € 3,50

= € 7,00


Pluspunten: mooi gebakken friet, goede portiegrootte
Minpunten: minder geschikt voor als je met een grote groep bent

Capaciteit: 14 binnen
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4/5

Totaalscore: 17,5/20

Friet Toetswiet - Erpe-Mere

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x