Frites Boutique - Kruibeke

Adres:
Langestraat 90, 9150 Kruibeke
Ma - di: 17u - 21u
Wo - do: gesloten
Vr: 12u - 14u en 17u - 21u
Za - zo: 17u - 21u

Bezocht op: 20/02/22

Op deze erg druilerige zondagavond in februari veranderen we last minute van plan. Normaal gezien zouden we naar Limburg trekken, maar wegens het barslechte weer (merci, storm Franklin) beslissen we het iets dichter bij huis te zoeken. Aan de andere kant van de Schelde, nabij het Poldergebied Kruibeke, lonkte de Frites Boutique. De eigenares van deze frituur baatte een paar jaar geleden nog het populaire Mémé Frit uit in Antwerpen, toevallig werd die toen ook bezocht. Met Frites Boutique deed de gelegenheid zich voor om in een eigen pand een frituur uit te baten. We zijn dan ook erg benieuwd hoe de nieuwe zaak scoort.

Laten we het menu er eens bijnemen: een basisaanbod aan snacks, artisanale kroketten, enkele verse burgers (€ 6,50 - € 7,50). Er zijn ook voldoende vegetarische, vegan en glutenvrije opties. Voor het volledige menu verwijzen we graag naar de bestelpagina van Frites Boutique. Wegens grote honger nemen we naast de basisbestelling ook de huisgemaakte stoofvleessaus (€ 2,40). De vegan saté bleek na bestelling helaas uitverkocht, maar dit werd klantvriendelijk opgelost en vervangen door een vleeskroket (€ 2,60).

Voor de verandering beginnen we eens bij de stoofvleessaus, want die is echt om duimen en vingers bij af te likken. De saus is op basis van het bier Brixius, afkomstig van een lokale artisanale brouwerij. Niet alleen heeft de saus hierdoor een eigen karakter, ook is ze quasi perfect qua dikte en kruiding. Een emmer aub! De frieten hebben een fluweelzachte puree en zijn qua formaat niet te dun. Misschien een klein minuutje langer in het vet en dan had de score (zie onder) nog hoger kunnen oplopen. Tenslotte de verse hamburger: 'Can't beat a classic', zegt het personage Lee Christmas in een van de Expendables-film. Dat is inderdaad zo, de Classic is een erg geslaagde hamburger, bestaande uit een huisgemaakt (!) briochebroodje, sappig rundvlees, tomaat, augurk, rauwkost, ketchup én een dun laagje mosterd. Dat laatste lijkt een detail, maar wel eentje die het verschil maakt.

Ons oordeel: een verlies voor de stad Antwerpen, een absolute aanwinst voor Kruibeke. Ben je in de buurt, is Frites Boutique zeker een bezoekje waard. Storm Franklin maakte de avond eerst vrij deprimerend, maar voor echte comfort food waren we hier alleszins aan het juiste adres.

Kleintje: € 2,70Mayo: € 0,80Classic: € 6,50

= € 10,00


Pluspunten: producten van goede kwaliteit, lekkere stoofvleessaus geschikt voor vegetariërs en vegans
Minpunten: minder passend voor grote gezelschappen

Capaciteit: 16 binnen
Betalen met Bancontact: nee (wel Payconiq)
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 4/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 18/20

Frites Boutique - Kruibeke

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x