Fritshop Nadine & Dirk - Wichelen

Adres:
Margote 45, 9260 Wichelen
Ma - di: gesloten
Wo - za: 11u30 - 13u30 en 17u - 23u
Zo: 11u30 - 13u30 en 17u - 22u

Bezocht op: 21/01/18

Aflevering 2 van 'Freeze or Fries': afspraak bij Fritshop Nadine & Dirk te Wichelen. Waar ligt dat nu ergens? Wel, de gemeente Wichelen ligt ongeveer halfweg tussen Gent en Dendermonde en heeft Wetteren, Lede en Berlare als buurgemeenten. Het behoort zowel tot de Denderstreek als het Scheldeland in de provincie Oost-Vlaanderen. De tocht naar de Fritshop voert ons langs Oost-Vlaamse velden en over de Schelde; ondertussen hebben we al een stevig hongerke gekregen.

Bij het betreden van de frituur is het al gezellig druk. Dit geeft ons wat tijd om het volledige aanbod van de zaak eens door te nemen. Fritshop Nadine & Dirk heeft een ruim gamma aan frituursnacks van diverse leveranciers, het aanbod wordt verder aangevuld met zo'n 20 hamburgers, koude en warme broodjes, pita, pasta's en ook steak (€ 15 à € 16). De hamburgerliefhebbers hebben ook de keuze uit 5 verse burgers: Vincent, Frederick, Breydel, Black Pepper en American Style. Ik bestel een potje huisgemaakte tartaar; de gebruikelijke Bicky Burger ruil ik in voor de Vincentburger, die al 3 jaar op de kaart staat.

We nemen plaats aan de toog en krijgen niet veel later alvas de Vincentburger voorgeschoteld. Deze bevat Black Angus rundvlees, huisgerookte bacon, cheddar, sla, tomaat en Fritshop hamburgersaus. Dit alles komt tussen een krokant chilibroodje en wordt op een leisteen geserveerd. De hamburger wordt gretig gedeeld en verdient alle lof. Van ons mag hij nog minstens 30 jaar op de kaart blijven staan. Een paar minuten later krijgen we de rest van onze bestelling en werpen we ons op het Belgische goud.

De frieten zijn heel smaakvol en worden lekker krokant gebakken in rundsvet. Toch zijn er 2 aandachtspuntjes die we graag even vermelden. Tussen de frieten zaten er toch wel een aantal van die ministukjes, wat een beetje zonde is. Een andere bemerking is dat de frieten op een bord geserveerd worden. Op zich geen ramp, maar frieten eten uit een bakje (of puntzak) is toch een stuk charmanter, niet? Al bij al gaat hier slechts een half puntje verloren, een bijna perfecte frietscore was dus niet veraf. Om positief af te sluiten een dikke pluim voor de huisgemaakte tartaar; deze bevat lekker veel augurk en smaakt lekker fris.

Nadine, de vrouw des huizes, was jammer genoeg die avond niet aanwezig. Haar zoon liet ons weten dat ze onlangs werd geopereerd en nog meerdere weken zal moeten revalideren. We wensen haar dan ook een spoedig herstel toe!

Update: heet nu Fritshop Vincent, uitgebaat door de zoon.

Kleintje: € 2,20
Tartaar: € 0,95
Vincentburger: € 5,70

= € 8,85


Pluspunten: authentieke frituur met vlotte bediening, zeer ruim aanbod
Minpunten: veel kleine frietpuntjes

Capaciteit: 30 binnen
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18/20


Fritshop Nadine & Dirk - Wichelen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x