Frituur Belleur - Lembeke

Adres:
Eeklostraat 22a, 9971 Lembeke (Kaprijke)
Ma - di: gesloten
Wo - do: 11u30 - 13u30 en 17u - 22u30
Vr - za: 11u30 - 13u30 en 17u - 23u
Zo: 11u30 - 13u30 en 17u - 22u

Bezocht op: 23/02/19

Ons bezoek aan Frituur Belleur vindt plaats op een bijzonder aangename en zonnige zaterdagmiddag. Een frituurbezoek tijdens de middag? Dat was al geleden van 18 augustus 2017. Het was ook al een hele tijd geleden dat we nog eens in het Meetjesland een frituur hebben bezocht, vandaar de keuze voor deze regio. Vandaag gaan Wilge en Ferre (beide student journalistiek) mee op stap om een radioreportage te maken, uiteraard in het kader van hun opleiding.

Vroeger stond de zaak bekend als 'Frituur Bert', tot deze in 2015 een make-over kreeg en herdoopt werd tot 'Frituur Belleur'. Het pand is wat je een modern frietkot 2.0 zou kunnen noemen: groter dan een klassiek frietkot, modern ingericht, maar nog steeds met diezelfde gezellige uitstraling. Ons bezoek verloopt een beetje atypisch deze keer: voice-overs opnemen, vertellen, nog meer vertellen. Er wordt voor de verandering eens meer gekletst dan gegeten. Maar bon, over naar het eten.

De frieten zijn mooi goudgeel gebakken en kleuren aan de randjes iets donkerder. Qua smaak en textuur zijn ze een stuk beter dan bij de gemiddelde frituur. Bij de Bicky Burger is de garnituur compleet en werd het broodje goed voorverwarmd. Als extraatje kozen we voor de Belleur Burger (€ 5), die zowel met een wit als een bruin broodje verkrijgbaar is. Hij valt zo goed in de smaak dat mijn vriendin - nochtans geen echte hamburgereter - deze al half opgegeten heeft, nog voor ik er zelf aan kan beginnen.

Na meer dan een uur lang frituurherinneringen te hebben opgehaald, wordt het tijd om af te ronden en ons besluit te vormen over Frituur Belleur. Eerst en vooral heb je voldoende keuze tussen enerzijds de traditionele producten en verse bereidingen anderzijds. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is heel, heel goed. Daarnaast is het kader best gezellig en mooi verzorgd. Om af te sluiten nog een extra bedankje voor de uitbaters omdat we uitgebreid de tijd mochten nemen.

Kleintje: € 2,20Mayo: € 0,70Bicky: € 3,20

= € 6,10


Pluspunten: zeer verzorgde frituur, snelle en vriendelijke bediening, schappelijke prijzen
Minpunten: de wisselende menuschermen maken het kiezen soms wat lastig

Capaciteit: 25 binnen, 30 à 35 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 18,5/20

Frituur Belleur - Lembeke

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x