Frituur Den Tjouter - Moerzeke

Adres:
Kasteellaan 2, 9220 Moerzeke
Ma - di: gesloten
Wo - do: 17u - 22u
Vr: 12u - 14u en 17u - 22u
Za: 17u - 22u
Zo: 12u - 14u en 17u - 22u

Bezocht op: 08/12/19

Aflevering 138 van Friet From Desire, met Frituur Den Tjouter is er nog eens een Oost-Vlaamse frituur aan de beurt. Deze frituur bevindt zich in Moerzeke (deelgemeente van Hamme), gelegen tussen Temse en Dendermonde, op de linkeroever van de Benedenschelde. Den Tjouter bestaat bijna 4 jaar en is gevestigd op de hoek van het dorpsplein van Moerzeke, naast de kerk. Ter info: 'tjouter' (uitgesproken met de 'ou' van hout) is Moerzeeks dialect voor 'kiosk' en verwijst naar de kiosk die zich op het dorpsplein bevindt. In gedachten heb je de naam van de frituur dus waarschijnlijk ook al meermaals foutief uitgesproken, net als wij trouwens.

De verse specialiteiten van het huis zijn o.a. stoofvlees, paardenworsten, balletjes in tomatensaus en kipsates. Ook de kaas- en garnaalkroketten zijn huisbereid, iets wat je niet zo vaak in een frituur tegenkomt. Het aanbod van Den Tjouter is over het algemeen meer dan behoorlijk, de bijhorende prijzen zijn ook erg schappelijk te noemen. Naast de Bicky Cheese bestel ik ook eens de verse paardenworst (€ 4), zowel in Lokeren als in Dendermonde en omstreken een gekend streekproduct.

Terwijl we onze frietjes en snacks verorberen, kunnen we op het aanwezige tv-scherm de eerste aflevering van Kamp Waes volgen. Het is een vreemd iets, ultrasportieve mensen zien afzien terwijl je jezelf te goed doet aan een bak friet met mayonaise. Maar bon, tv-programma's recenseren is niet onze taak. Het is de eerste keer dat ik paardenworst eet en de bereiding van Den Tjouter smaakt erg goed. De bijhorende saus is niet te zoet, maar bevat ook voldoende stukken ajuin. Bij de frietjes is de puree vanbinnen zeer smakelijk, alleen vinden we de frietjes wat te licht gebakken. De Bicky Cheese is dan weer volledig in orde.

Kleintje: € 1,90Mayo: € 0,80Bicky Cheese: € 3,20

= € 5,90


Pluspunten: propere zaak, zeer democratische prijzen, gratis wifi
Minpunten: friet mocht iets krokanter

Capaciteit: 40 binnen, 50 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 3,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 16,5/20

Frituur Den Tjouter - Moerzeke

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x