Frituur GusTa - Overmere

Adres:
Baron Tibbautstraat 59, 9290 Overmere
Ma - wo: gesloten
Do: 11u - 14u en 17u - 22u
Vr - za: 11u - 14u en 17u - 23u
Zo: 17u - 22u

Bezocht op: 27/06/21

Het is op deze laatste zondag van juni mooi weer, de coronacijfers gaan nog altijd de goeie kant op en daarbovenop is er nog het EK voetbal om naar uit te kijken. Geef nu zelf toe, een half jaar geleden was de redelijk positieve stemming ondenkbaar. Omdat de Rode Duivels later op de avond tegen Portugal spelen, beslissen we om niet zo ver van huis te gaan als de week ervoor. Het bolletje dat we vandaag op onze speciale kaart in een blij frietzakje veranderen, is daarom dat van Frituur GusTa in Overmere (Berlare).

Onderweg naar de frituur hebben mijn vrouw en ik nog heel wat met elkaar te bespreken: we verhuizen namelijk begin juli van Berchem naar Deurne, een maand later volgt ons langverwachte huwelijksfeest (door corona met een jaar uitgesteld), er moet nog een huwelijksreis gepland worden etc. Dat zijn een aantal zaken die we tijdens onze trips in de auto rustig kunnen doornemen, zonder te veel stress. Een goede relatietip: neem je partner gewoon naar de frituur en babbel onderweg over zaken die thuis voor meer spanning zouden zorgen. De problemen neem je naar buiten en ja, die laat je zo buitenshuis.

Goed, het is geen aflevering van Dr. Phil, dus terug naar Frituur GusTa. Aan de voorkant beschikt de zaak over een ruim overdekt terras met houten bankjes, aan de linkerkant heb je ook nog enkele plaatsjes om buiten te zitten. Binnen kan je op het moment van schrijven nog niet eten, daar wachten mensen op hun afhaalbestelling. Het is een poosje aanschuiven alvorens te bestellen, niet onlogisch op een zondagavond met een EK-match in het vooruitzicht. De CO2-meter aan de kassa geeft een waarde rond de 600 à 620 aan, wat heel goed is gezien dit nog ver onder de drempelwaarde van 900 ligt. De talrijke amateurvirologen die ons land kent, kunnen dus op beide oren slapen.

De frietjes van GusTa zijn wat fijner van formaat, maar desalniettemin erg smakelijk en worden in een mengeling van palm- en rundvet gebakken. Daarbij komt een goeie kwak mayonaise, zout bijstrooien is eigenlijk vrij overbodig wegens de goeie frietsmaak. Bij het bestellen werd gevraagd of alles op de Bicky mocht (natuurlijk!) en dat werd ook netjes gevolgd, met voldoende saus en geroosterde ajuintjes. Bon, de avond is alvast goed begonnen. Een leuk weetje om mee af te sluiten: de friturist heeft nog samen met de uitbater van 't Pand in Assenede de opleiding gevolgd. Toevallig bezochten we die frituur een maand eerder!

Kleintje: € 2,40Mayo: € 0,90Bicky: € 3,40

= € 6,70


Pluspunten: smakelijke frietjes, vlotte bediening, mooi interieur
Minpunten: redelijk druk op een zondagavond, op tijd aanschuiven is de boodschap!

Capaciteit: 26 binnen, 48 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17/20

Frituur GusTa - Overmere

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x