Frituur Oud Bareeltje - Sint-Amandsberg

Adres:
Antwerpsesteenweg 890, 9040 Sint-Amandsberg
Ma: gesloten
Di: 17u - 22u
Wo - zo: 11u30 - 14u en 17u - 22u

Bezocht op: 16/05/17

'Zalig kitsch en toch puur frituur', zo luidt het motto van Frituur Oud Bareeltje in Sint-Amandsberg. Een paar dagen geleden stuitte ik per toeval op deze zaak. Mijn interesse was meteen gewekt. Het is een aangenaam warme lentedag en ik ben onderweg naar Gent voor mijn laatste les van het jaar. Sinds november ga ik nu en dan voor de les (in de omgeving van Gent) een frietje eten, het leek me gepast om het academiejaar ook zo af te sluiten.

't Oud Bareeltje staat bekend om haar kitscherige, maar gezellige inrichting. Ik beeld me dan half in dat Fernand Costermans als interieurdesigner werd ingehuurd, maar wie ben ik om over interieur te oordelen? De vriendelijke eigenares vertelt me dat de eetruimte de komende 2 weken nog wordt verbouwd, dus zal ik het op een ander moment moeten aanschouwen. Geen probleem, het is toch lekker warm, dus is het logischer dat ik me aan een tafel op het gezellige terrasje zet.

Ik heb een kleine friet besteld, maar de hoeveelheid op mijn plateau neigt toch al sterk naar een goede medium friet. € 2,40 is niet echt aan de goedkope kant, maar je krijgt wel waar voor je geld. De frietjes van 't Oud Bareeltje zijn overheerlijk: mooi van kleur, smeuïg aan de binnenkant en ze knarsen hemels wanneer je erin bijt. Bovendien liggen ze helemaal niet zwaar op de maag, ook belangrijk. De hamburger van mijn Bicky is die van een Bicky Crispy, wat mij niet zo hard stoort. Alleen ontbreken de komkommerschijfjes wel in het geheel. Jammer, maar het heeft weinig invloed op de totaalscore.

Het 'zalig kitsch' heb ik door de verbouwingswerken jammer genoeg niet kunnen meemaken, maar 'puur frituur' is hier toch wel van toepassing. Ik keer in de toekomst met plezier eens terug om het afgewerkte interieur gezien te hebben. En voor de frietjes, uiteraard.

Kleintje: € 2,40
Mayonaise: € 0,80
Bicky: € 3,80

= € 7,00


Pluspunten: heerlijke frietjes, ruime porties, gezellig terrasje
Minpunten: de drukte van de Antwerpsesteenweg moet je er wel bij nemen

Capaciteit: 27 binnen, 14 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18/20


Frituur Oud Bareeltje - Sint-Amandsberg

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x