Frituur Roger - Ronse

Adres:
Zonnestraat 23, 9600 Ronse
Ma: gesloten
Di/do/zo: 17u30 - 21u
Wo: 11u30 - 13u30 en 17u30 - 21u
Za: 17u30 - 22u
Zo: 17u30 - 21u

Bezocht op: 10/03/22

Een avondje stand-up comedy in Ronse, dat is een ritje van 96 kilometer in tijden van dure brandstofprijzen. Om hiervan te bekomen, heb je wel wat troostend krachtvoer nodig. Daarom besluit ik om samen met collega-(amateur)comedian Basiel Noterman en zijn collega van bij  bij Frituur Roger een frietje te gaan eten. Het is een aangename voorjaarsavond, nog net te fris om op een terras te zitten, maar binnen in de frituur oogt het alvast best wel knusjes.

Op het menu van onze Roger staan de klassieke snacks, warme huisbereidingen, enkele speciale frietjes van het huis, aardig wat vegetarische opties en ook een zevental op de plaat gebakken hamburgers (elk geprijsd aan € 7,00). We zetten ons aan het raam aan de voorkant, met zicht op de Q8 en Delhaize. Na een normale wachttijd gaat de tafelzoemer af en kunnen we eraan beginnen.

De friet is alvast mooi droog gebakken, wat uiteraard niet hetzelfde is als droog en uitgebakken. De smaak van de friet gaat zeker niet vervelen, mooi zo. De tartaar van het huis valt me een beetje tegen, er zitten namelijk geen stukjes ajuin en augurk in. Een beetje zonde, want het is mijn lievelingssaus. Als hamburger kan de Gaston (zonder tomaat gevraagd) gelukkig weer wel overtuigen. Het hamburgervlees wordt geserveerd tussen een bruin broodje, samen met giantsaus, cheddar, ajuin en ijsbergsla. Volgens het krijtbord wordt het vlees op de plancha à point gebakken, al neigt deze eerder naar saignant. Maar geen zorgen, ik vind dat net beter.

Al bij al was het een goede ervaring bij Frituur Roger te Ronse. Een paar kleine puntjes van kritiek, maar niks dat onoverkomelijk is, al zeker niet voor zij die minder veeleisend staan tegenover frieten en hamburgers. De avond zette zich verder in Brasserie Harmonie aan de Grote Markt, ook ten zeerste aanbevolen!

Kleintje: € 2,20Tartaar: € 1,10Gaston: € 7,00

= € 10,30


Pluspunten: leuke huisspecialiteiten, efficiënte bediening
Minpunten: tartaar miste wat body

Capaciteit: 23 binnen, 30 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17/20

Frituur Roger - Ronse

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x