Frituur 't Routje - Hansbeke

Adres:
Zandestraat 2, 9850 Hansbeke
Ma - zo: 17u30 - 21u30

Bezocht op: 15/10/17

Voor de 85e recensie trekken we naar Frituur 't Routje in Hansbeke. Dit Oost-Vlaamse dorp is een van de zes deelgemeenten van Nevele (tussen Aalter en Gent). Frituur 't Routje bevindt zich langs de spoorweg Brugge - Gent, waar ook parkeerplaats is voorzien. De specialiteiten van het huis zijn de huisgemaakte stoverij, de hamburgers en de dagverse satés.

Ook op het menu: spaghetti (€ 9), hammetje in mosterdsaus (€ 12,50) en een resem limited edition snacks. Op vrijdag, zaterdag en zondag kan je 7 verschillende gegrilde hamburgers (€ 6,50) bestellen. Eentje daarvan trekt mijn aandacht: de Trump Burger. Er bestaat zo'n gezegde: 'If you can't beat them, eat them'. Bij deze.

De Trump Burger bevat godzijdank geen gek haarstukje; qua grootte is hij niet overdreven 'huuuuuge', maar hij smaakt wel 'tremendous'. Zijn gebruikelijke handbeweginkjes moet je er zelf maar even bij denken. Normaal gezien wordt deze hamburger geserveerd met een volkorenbroodje, maar die is tijdens ons bezoek niet meer voorradig. Attent dat de friturist dit even meedeelt. De hamburger bestaat voor de rest uit gegrild rundvlees, ketchup, kaas, rode ajuin, tomaat en augurk. Qua ingrediënten nog tamelijk eenvoudig, maar de hamburger is perfect bereid en dat is het belangrijkste.

De frieten zijn zalig krokant gebakken, ook over de smaak geen enkel kwaad woord. De huisgemaakte stoofvleessaus (€ 1,20) is goed afgekruid en mooi van structuur. Tijdens de rit naar huis hebben we nog goed zitten nagenieten. Jep, 't Routje is een topfrituur in deze regio.

Kleintje: € 2,30
Mayo: € 0,60
Trump Burger: € 6,50

= € 9,50


Pluspunten: goedgebakken frieten, lekker stoofvleessaus
Minpunten: verse rundsburgers enkel van vrijdag tot zondag (intussen veranderd)

Capaciteit: 32 binnen, 20 buiten
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18/20


Frituur 't Routje - Hansbeke

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x