Frituur Tartaar - Gent

Adres:
Heilige-Geeststraat 3, 9000 Gent
Ma - zo: 11u30 - 22u

Bezocht op: 10/06/17

Frituur Tartaar is een nieuwkomer in Gent die kan rekenen op een zeer goede ligging. Deze mooi ingerichte zaak bevindt zich aan de hoek van de Heilige-Geeststraat en het Emile Braunplein, vlak bij de Korenmarkt en de winkelstraten dus. Het interieur oogt fris en lijkt een combinatie van Scandinavisch en vintage te zijn. Enfin, wat weet ik nu eigenlijk over interieur? Misschien kunt u voor dat onderwerp beter naar talloze andere blogs en websites surfen. Straks begin ik hier nog te praten over mode en wanderlustreizen, stel je voor.

In deze frituur hebben ze enkele huisgemaakte vegetarische specials, zoals de stoofsaus, de tempura mix en broccolibeignets. Ik zie aan de muur geen Bicky Burger of hamburger van het huis vermeld staan, dus bestel ik voor de verandering eens een saté. Uiteraard kan ik geen bezoekje brengen aan een frituur die Tartaar heet zonder tartaar te bestellen. Hopelijk is mijn volgende frituurbezoek niet bij Frituur Samurai, of ik vrees voor het welzijn van het badkamerporselein.

Terwijl u over dat laatste nadenkt, ga ik over naar het eten. De porties zijn hier groot genoeg, maar niet overdreven. Mijn frietjes hadden nog een beetje langer in het frietvet mogen liggen, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Ze zijn wel mooi van kleur en hebben best een fijne smaak. En hoe zit het met de tartaar van het huis? Die is goed afgekruid, bevat voldoende garnituur en wat mij betreft serveren ze die voor mij beter per emmer. Maar dat is een persoonlijke voorkeur.

Frituur Tartaar is zeker en vast een aanwinst voor Gent en de Belgische frietcultuur. Hier kom ik zeker nog eens terug.

Kleintje: € 2,30
Tartaar: € 1,50
Saté: € 3,50

= € 6,30


Pluspunten: leuk interieur, vriendelijke bediening
Minpunten: verwacht geen kaart met 50 snacks

Capaciteit: 30 binnen, 8 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17/20


Frituur Tartaar - Gent

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x