Frituur Tom En Els - Lierde

Adres:
Nieuwstraat 42, 9570 Lierde
Ma/di/zo: gesloten
Wo: 11u30 - 13u30 en 17u - 21u
Do: 17u - 21u
Vr: 17u - 22u
Za: 11u30 - 13u30 en 17u - 22u

Bezocht op: 18/02/18

Vandaag is het de eerste keer dat we een frituur bezoeken in de Vlaamse Ardennen, de mooie heuvelachtige streek in het zuiden van Oost-Vlaanderen. Frituur Tom en Els stond al geruime tijd op onze to-dolijst, dus de keuze was redelijk snel gemaakt. Deze Lierdese frituur ligt op een boogscheut van de N8 die Brakel verbindt met Ninove. Bij aankomst merken we dat er een lange rij staat aan te schuiven, wat voor de rest van ons bezoek onveranderd blijft. Een lekker drukke zondagavond dus.

Op het krijtbord staan alle items netjes en duidelijk per categorie vermeld: sauzen, vlees, vis, kaas, vegetarisch etc. Ook heb je de keuze uit 8 custom mades, 8 big burgers waarvan er 6 in een kleinere versie te verkrijgen zijn, wraps, diverse schotels en mitraillettes. Stoofvlees, balletjes in tomatensaus, videe en goulash kosten elk € 3,90. Na iets meer dan een halfuur aanschuiven kunnen we eindelijk onze bestelling doorgeven. Voor mij wordt het een kleintje met huisgemaakte tartaar, een Bicky Cheese en een potje stoofvleessaus (€ 1,90).

Bij Tom en Els bakt men in plantaardig, wat resulteert in knapperige en licht verteerbare frietjes met een luchtige binnenkant. Qua smaak zit het ook dik oké. De tartaar is correct bereid, al mocht hij van mij ietsje zuurder zijn. De ster is eigenlijk de huisgemaakte stoofvleessaus, deze hoort ongetwijfeld bij de 3 beste die ik ooit heb gegeten. Hij is vol van smaak, perfect van consistentie en bovendien zitten er ook stukjes stoofvlees in, wat in mijn ogen eigenlijk een must is. Samengevat: dit is stoofvleessaus waar je als uitbater heel trots op mag zijn.

Kleintje: € 2,10
Tartaar: € 0,90
Bicky Cheese: € 3,10

= € 6,10


Pluspunten: ruim hamburgeraanbod, goede porties
Minpunten: een tijdje aanschuiven

Capaciteit: 17 binnen, 24 buiten
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 18,5/20


Frituur Tom En Els - Lierde

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x