Fwituur van Dikkelvenne - Dikkelvenne

Adres:
Nijverheidsstraat 48, 9890 Dikkelvenne
Ma - di: gesloten
Wo - do: 11u30 - 13u30 en 17u30 - 22u
Vr: 11u30 - 13u30 en 17u30 - 23u
Za - zo: 11u30 - 13u30 en 17u30 - 22u

Bezocht op: 04/08/19

In 2012 werd deze zaak opgestart als 'Fwituur ‘t Stamineetje', maar in mei 2019 werd de frituur herdoopt tot ‘Fwituur van Dikkelvenne’. De ietwat aparte naam komt uit een column van Herman Brusselmans in Humo, waarbij hij zich versprak bij een restaurantbezoek. De 'fwituur' heeft qua interieur een aparte stijl, namelijk die van een gezellige staminee uit vervlogen tijden. Dit inclusief Leuvense stoof en een oude landkaart van de streek op het plafond geschilderd. De streek? Dan spreken we over het Oost-Vlaamse Dikkelvenne, een dorpje en deelgemeente van Gavere, gelegen tussen Gent en Oudenaarde. 

Naast de standaard frituursnacks staat Fwituur van Dikkelvenne in de ruime omgeving bekend om haar stoverijsaus en diverse burgers. Vergeet hierbij de allledaagse burgers, maar denk eerder aan uitgekiende samenstellingen die luisteren naar namen van lokale helden uit het dorp. Zo heb je bijvoorbeeld ' De Wandelaar’ (genoemd naar Etienne, die elke dag van Zingem naar Meilegem wandelt), een Limousin rundsburger met zomerse saus en extra cheddar. In totaal zijn er zo'n 5 burgers gemaakt van Limousin-rund en 2 van Black Angus. Er is een beperkte vegetarische kaart met artisanaal bereide nuggets of de provençaalse tofuburger. Opvallend is ook het aanbod van lokale biertjes, bio-fruitsappen en limonades. Om het kort samen te vatten: het is eens iets anders.

Tijdens het bestellen valt de keuze op de Deux Chevaux: een huisgemaakte hamburger met tomaat, rucola, chutney van rode ajuin, geitenkaas en balsamico. Het is een goede combinatie van zout, zuur en zoet die bovendien niet eentonig wordt. De frieten zijn mooi goudgeel gebakken in palmvet en voorzien van een royale portie huisgemaakte tartaar. De smaak van beiden is zonder twijfel dik in orde. Je betaalt er ietsje meer voor dan in de doorsnee frituur, maar hetgeen je krijgt is die extra eurocentjes wel waard.

De Fwituur van Dikkelvenne is voor ons (en hopelijk ook voor jou als lezer) een zeer aangename ontdekking; wij hebben de fwituur in elk geval ervaren als een sympathieke dorpsfrituur met een aangename sfeer, leuke producten en een joviale bediening. Jammer genoeg kunnen we deze wegens de afstand tussen Berchem en Dikkelvenne niet toevoegen aan ons lijstje met 'stamfrituren voor zondagavond'. In ieder geval: de score onderaan is dik verdiend.

Kleintje: € 2,40Tartaar: € 1,20Burger Deux Chevaux: € 6,90

= € 10,50


Pluspunten: steengoede tartaar, charmante zaak met eigen karakter
Minpunten: ietsje duurder dan de doorsnee frituur

Capaciteit: 28 binnen, 25 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18,5/20

Fwituur van Dikkelvenne - Dikkelvenne

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x