't Frietkotje - Ursel

Adres:
Urseldorp 20, 9910 Ursel
Ma - di: gesloten
Wo/vr/za: 11u30 - 13u30 en 17u - 21u
Do/zo: 17u - 21u

Bezocht op: 30/03/22

Onderweg naar een comedyavond in Eeklo hield ik een tussenstop in Ursel, een deelgemeente van Aalter. 't Frietkotje had op deze woensdagavond de eer om frituurbezoek nummer 4 in het Meetjesland te zijn. De frituur is op het moment van schrijven nog maar een kleine maand open, onder leiding van de 22-jarige Emmy De Graeve. Vooraleer ze haar eigen zaak startte, werkte ze jarenlang in frituur ’t Stee in Watervliet (Sint-Laureins). Op die jonge leeftijd kan dat toch al tellen.

Wat schaft de pot? In 't Frietkotje heb je een behoorlijk aanbod bestaande uit de gekende frituursnacks, Bicky-varianten, warme bereidingen, vegetarische en glutenvrije snacks. Die laatsten worden overigens in een aparte friteuse gebakken, zodat er daar geen risico op kruisbesmetting kan ontstaan. Het wordt vandaag een kleintje met tartaar, een Bicky Burger en als extraatje nog een goeie ouwe garnaalkroket (€ 4,40). Ter plaatse eten is mogelijk in 2 verschillende ruimtes achteraan: eentje van 6 zitplaatsen of een ruimere waar in totaal 14 mensen kunnen plaatsnemen. Bij beter weer staat vooraan een terras gereed. 

Bon, over naar de frietjes. Bij deze frituur krijg je dunnere frietjes die gebakken worden in palmvet. Hierdoor zijn ze aangenaam krokant, maar de geringere dikte zorgt er wel voor dat je minder puree aan de binnenkant hebt. De Bicky Burger werd volledig volgens de regels van de kunst bereid, hetzelfde kan gezegd worden van de garnaalkroket. Tenslotte hebben we nog de huisgemaakte tartaar: die is goed van smaak, maar kan wat meer structuur gebruiken. Dit kan opgelost worden door de kruiden iets groffer te snijden en stukjes augurk toe te voegen.

Alles bij elkaar genomen was dit een aangename kennismaking met deze frituur. De volledige rekening (onderstaande + de garnaalkroket) bedroeg € 11, wat in mijn ogen best oké is. Het is het alvast veelbelovend voor de toekomst, zeker indien je rekening houdt met de toch wel jonge ploeg die achter de ketels staat. Ik zou zeggen: ga er eens langs en gun het ook wat tijd om te groeien. Succes!

Kleintje: € 2,10Tartaar: € 1,00Bicky: € 3,50

= € 6,60


Pluspunten: heel goede Bicky Burger, glutenvrij aanbod, verzorgde frituur
Minpunten:

Capaciteit: 20 binnen, 20 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17/20

't Frietkotje - Ursel

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x