't Frietnestje - Melle

Adres:
Merelbekestraat 103, 9090 Melle
Ma - vr: 11u30 - 13u30 en 17u - 21u
Za: 17u - 21u
Zo: gesloten

Bezocht op: 18/04/17

Onderweg naar 't Frietnestje in Melle denk ik grinnikend terug aan mijn middelbareschooltijd. De eerste helft van ieder schooljaar had ik namelijk de slechte gewoonte om wat te slabakken, of simpelweg gezegd: ik was bij momenten nogal een luierik. Hierdoor ging ik vaak de kerstvakantie in met de nodige tekorten op mijn rapport, wat uiteraard niet in goede aarde viel bij mijn ouders. Meermaals dreigden ze ermee me naar het internaat van het College Paters Jozefieten in Melle te sturen. Gelukkig zette ik in het tweede semester de scheve situatie altijd recht, dus heb ik nooit bij de Paters Jozefieten moeten vertoeven. Enfin, op mijn volledige biografie zal u nog eventjes moeten wachten.

Terug naar het heden. Parkeren doe je best in de zone naast de Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlektkerk aan de overkant van de straat. Vergeet dan wel je schijf niet te leggen. Na mijn bestelling te hebben doorgegeven, neem ik aan een tafeltje even de volledige menukaart door. De huisgemaakte specialiteiten van 't Frietnestje zijn stoverij, goulash, vol-au-vent en balletjes in tomatensaus. Ook zijn er koude en warme broodjes, toasts, croques en tenslotte een dozijn gerechten waarvan de prijs rond de € 10 euro schommelt. Voor de liefhebbers: er staat ook een ijskast met potjes Ben & Jerry's.

Na een paar minuten wachten krijg ik een rijkelijk gevuld bakje met correct gebakken frietjes voorgeschoteld. Ze zijn mooi van kleur en hebben een knapperige beet. Na een paar happen stel ik met veel plezier vast dat de Bicky Burger tiptop in orde is. Het is een van de beste Bicky's die ik de afgelopen 6 maanden heb verorberd. En dat zijn er ondertussen heel wat! En de rekening? Wel, daar valt ook niet echt over te klagen. Voor de standaardbestelling telde ik € 5,30 neer, wat ongeveer 50 eurocent minder is dan bij de meeste frituren.

Kleintje: € 2,00
Mayo: € 0,70
Bicky: € 2,60

= € 5,30


Pluspunten: groot terras, goede Bicky Burger
Minpunten: prijzen staan niet vermeld op de schermen (wel op de menukaarten op de tafels)

Capaciteit: 34 binnen, 42 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20


't Frietnestje - Melle

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x