't Frinket - Lede

Adres:
Wichelsesteenweg 173, 9340 Lede
Ma en zo: gesloten
Di - za: 11u30 - 13u30 en 16u30 - 22u30

Bezocht op: 08/03/17

Mijn bezoek aan 't Frinket in het Oost-Vlaamse Lede was eigenlijk niet gepland. Normaal gezien stond er een andere frituur op de planning, maar die was door omstandigheden vandaag gesloten. Niet getreurd, dan gaan we gewoon ergens anders heen. Nu weten jullie ook ineens dat ik altijd een back-up heb voor dit soort situaties. Openingsuren op Google, websites en Facebookpagina's kunnen soms wel eens afwijken van de realiteit.

Oké, de vraag van vandaag: waar ligt Lede in godsnaam? Deze landelijke gemeente ligt in de Denderstreek, ten noordwesten van Aalst. De frituur ligt langs de baan tussen Wichelen en het centrum van Lede. Er is een aparte parking voor de klanten aan de achterzijde van het gebouw. Natuurlijk heb ik dat bordje in het voorbijrijden niet gelezen en ben ik mijn auto ergens anders gaan zetten. Jep, je voelt je een idioot als je de straat oversteekt en dat bord eindelijk opmerkt. Kuch.

't Frinket is een nette en modern ingerichte frituur. Je kan er ook pita, pastagerechten en diverse warme en koude schotels bestellen. Het duurt niet lang voor mijn bestelling tot aan mijn tafel wordt gebracht, iets waar ik me vreemd genoeg soms een beetje ongemakkelijk bij voel in een frituur. Maar bon, ik zie meteen dat ze gul zijn geweest met de frietjes. Met wat er naast het bakje ligt kan je opnieuw een mini vullen. De kwantiteit zit dus al goed. De frietjes hebben een mooie goudbruine kleur en hebben een aangename beet. Qua smaak zit het ook goed. De Bicky Cheese is perfect in orde.

De rekening bedraagt € 6,50, wat ongeveer 70 eurocent duurder is dan bij de gemiddelde frituur. Daar staat wel een goede kwaliteit tegenover en bovendien heb ik echt niet te klagen over de hoeveelheid frietjes. De prijs is in mijn ogen dus wel te verantwoorden.

Kleintje: € 2,20
Mayo: € 0,80
Bicky Cheese: € 3,50

= € 6,50


Pluspunten: grote porties, snelle bediening
Minpunten: vegetariërs kunnen mogelijk wat op hun honger blijven zitten

Capaciteit: 30 binnen + kinderhoekje
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17/20

't Frinket - Lede

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x