't Pand - Assenede

Adres:
Hoogstraat 85, 9960 Assenede
Ma - di: gesloten
Wo - zo: 11u30 - 13u30 en 17u - 22u

Bezocht op: 30/05/21

Ons tweede frituurbezoek van 2021 brengt ons in het Oost-Vlaamse Assenede, meerbepaald bij 't Pand. Deze frituur blaast in september van dit jaar nog maar haar derde verjaardagskaarsje uit, dus het is nog een vrij jonge zaak. Heel even was er twijfel of we deze frituur op mentaal vlak wel zouden aankunnen, gezien 'pand' al 50% van het woord 'pandemie' vormt als je er eventjes bij stilstaat. Indien je als lezer absoluut niet hebt kunnen lachen met deze poging tot humor: proficiat, je bent mentaal kerngezond en hoeft je dus nergens zorgen over te maken.

Buiten staan er een stuk of 4 wachtenden voor ons, in de frituur nog eens hetzelfde aantal omwille van de veiligheidsvoorschriften. We doen even stout en timen hoe lang het duurt vooraleer we aan de beurt zijn en uiteindelijk ons eten krijgen. Het resultaat is zeker oké: om 18u24 schuiven we achteraan de rij aan, 16 minuten later is de bestelling geplaatst en krijgen we onze tafelzoemer mee. Nog eens 12 minuten later is onze bestelling klaar om buiten op te eten.

Een attente jongedame houdt de buitendeur even open, want deze onhandige kluns heeft er natuurlijk niet bij stilgestaan dat je met 2 volle handen een deur niet naar binnen kan openen. Nogmaals dank daarvoor. Eenmaal terug aan tafel kan het vreetfestijn - ik bedoel de degustatie beginnen. De frieten werden in een mengeling van plantaardig en dierlijk vet gebakken en doen onze wenkbrauwen naar ongekende hoogten stijgen. Ze zijn lekker krokant zonder doorbakken te zijn, luchtig vanbinnen en hebben zelfs iets boterachtigs tijdens het kauwen. De Bicky Burger - met alles erop en eraan - werd goed bereid.

't Pand heeft ook 6 verse huisburgers op het menu staan, alle 6 geprijsd tussen € 6,50 en € 8,50. Dat is iets dat we moeilijk konden laten liggen, dus werd ook tweemaal de Bacon Cheese (€ 6,50) besteld. Naast het logische rundvlees, het spek en de smeltkaas bevat deze burger ook halve ringen rode ajuin, barbecuesaus en rode krulsla. Het hamburgervlees had voor de ene iets minder gebakken mogen zijn, voor de andere was dit dan weer minder een probleem. Enerzijds wil je niet dat je vlees kurkdroog is, maar anderzijds is rauw vlees vanbinnen uiteraard ook not done. Het was hier geen van beide het geval, wat ook pleit voor de kwaliteit van het hamburgervlees. We knijpen daarom eventjes anderhalf oog dicht. De temperatuur van het broodje, de hoeveelheid garnituur en de saus waren quasi dik in orde. Was het vlees een half minuutje minder lang gebakken, dan was het geheel dus nagenoeg perfect.

We laten het dus niet aan ons hart komen en dat moet de hamburgerbakker van dienst dus ook zeker niet doen. Alles samengenomen was onze ervaring bij deze frituur heel positief. Mocht ik in de buurt wonen, dan stond ik hier quasi elk weekend. De toegekende score verder onderaan is dan ook meer dan terecht.

Kleintje: € 2,20Mayo: € 0,70Bicky: € 3,50

= € 6,40


Pluspunten: heerlijke friet, mooi interieur, evenwichtig aanbod
Minpunten: hamburgervlees net ietsje te ver gegaard

Capaciteit: 32 binnen, 16 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18/20

't Pand - Assenede

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x