De Frietchalet - Rotselaar

Adres:
Stationsstraat 163/Z, 3110 Rotselaar
Ma- di: 17u - 21u
Wo: gesloten
Do - zo: 17u - 21u
(voorlopig 's middags gesloten)

Bezocht op: 15/08/21

De Frietchalet in Rotselaar opende bijna 2 jaar geleden haar deuren, slechts een halfjaar voor de coronacrisis de partypooper van dienst begon te spelen voor ieder van ons. Dat zijn wellicht niet meteen de beginjaren die je voor je nieuwe zaak voor ogen hebt, maar het is al een prestatie dat je je daar doorheen weet te werken. We zijn nu hopelijk richting het einde van dat rotding aan het gaan, dus voor onze hardwerkende ondernemers en horeca-uitbaters zitten er dus betere tijden aan te komen. Voor de mensen die zich afvragen hoe deze frituur uit het bescheiden Rotselaar zo plots in onze to-dolijst voor 2021 is terechtgekomen: ik spendeer wellicht te veel tijd op Google (Maps).

Na een gezellig ritje langs Mechelen, Bonheiden en Keerbergen arriveren we bij de zaak, die vlak bij een kruispunt ligt. Het geluk is met ons; er rijdt net een andere klant van de parking zodat onze trouwe vierwieler er kan staan. Op de klantenparking aan kant van de baan kunnen - mits wat goede wil - 5 auto's naast elkaar staan. Aanvankelijk had ik zin in een goeie mitraillette met andalouse, maar gezien het grote hamburgeraanbod zou dit een zonde zijn geweest. Om je een idee te geven: de frituur biedt naast Bicky Burgers ook 9 speciale burgers en nog 17 andere homemade burgers aan. Snap je? Het volledige menu van de Frietchalet raadplegen en online bestellen kan je overigens via hun website.

Vandaag dus geen mitraillette, wel een stevige dubbele cheeseburger met 2 verse hamburgerschijven, dubbele kaas, lekker veel andalouse, sla, schijfjes tomaat en lekker veel ajuin. Een stevig hapje, maar erg lekker en goed verzorgd. Voor de laatste loodjes doe ik graag beroep op mijn vrouw die ook fan is van de betere hamburgers. De frietjes werden goed krokant gebakken en zijn erg smaakvol; voor mij moet daar zelfs geen zout meer op. De verse tartaar bevat nog goed veel stukjes garnituur en scoort daarmee ook bonuspunten.

Wel, we zeggen het niet vaak maar deze frituur kunnen we best omschrijven als een verborgen parel in het Hageland. De Frietchalet is een authentieke en kwaliteitsvolle frituur, dus laat je zeker niet misleiden omdat het een chaletfrituur is. The proof is in the pudding, zoals ze zeggen. Bij deze nog eens onze oprechte complimenten voor de eigenares en haar team, we reden met 2 tevreden foodbaby's naar huis. De score (zie verder onderaan) is dan ook een logische verdienste.

Kleintje: € 2,80
Tartaar: € 1,10
Double Cheeseburger: € 7,50

= € 11,40


Pluspunten: veel (verse) hamburgers, mooi vegetarisch aanbod, vriendelijke bediening
Minpunten: ietsje duurder dan de gemiddelde frituur

Capaciteit: 16 binnen, 42 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18,5/20

De Frietchalet - Rotselaar

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x