Frituur "Aan de Kerk" - Hoeleden

Adres:
Hoeledensebaan 80, 3471 Hoeleden
Ma - di: gesloten
Wo - do: 17u - 21u
Vr: 11u30 - 13u en 16u30 - 22u
Za: 16u30 - 22u
Zo: 16u30 - 21u

Bezocht op: 19/03/22

De energieprijzen schieten de hoogte in, er is oorlog in Oost-Europa, Saharazand kruipt overal tussen, ook ben je tegenwoordig al schatrijk als je nog een volle tank diesel kan betalen. Soms moet je je even afwenden van de harde realiteit om de aimabele dingen in het leven te kunnen zien. Zo bijvoorbeeld Frituur "Aan de Kerk" in het exotische Hoeleden, een deelgemeente van Kortenaken in het pittoreske Hageland. Een ontdekking die we maar al te graag met jullie delen.

Deze frituur bevindt zich vanzelfsprekend aan een kerk, namelijk de Parochiekerk Sint-Amandus. Wat zoekwerk levert de volgende beschrijving op van dit stukje onroerend erfgoed: 'Opgetrokken in twee bouwcampagnes: ingebouwde westtoren en beuk van drie traveeën op pijlers (bak- en zandsteen) met classicistische inslag (1794 en volgende); polygonaal koor van kwartsiet uit de 16de eeuw behorend tot de Brabantse laatgotische stijl, in verband te brengen met dit van Kortenaken; sacristieën uit de 18de eeuw.'

Met een beetje meeval kan je parkeren op het Kerkplein vlak voor de frituur. Straatparkeren is namelijk niet zo vanzelfsprekend, gezien het type bebouwde kom in zulke dorpjes. Bij het binnenkomen merk ik dat alle zitplaatsen binnen bezet zijn, dus dat wordt buiten op het terras zitten. Het aanbod omvat 4 burgers "Aan de Kerk", enkele suggesties, de gekende frituursnacks, warme schotels (stoofvlees, videe, goulash en balletjes in tomatensaus), koude schotels en broodjes. Door deze zelfgemaakte huisspecialiteiten is het aanbod met andere woorden al wat uitgebreider en gevarieerder dan bij de standaardfrituur.

Zoals eerder vermeld, was het niet mogelijk om binnen te eten, maar geen enkel probleem. Op het terrasje buiten was het met de jas aan nog net warm genoeg om snel te eten. De goudgele frieten worden geserveerd in een puntzak en mooi krokant gebakken. Ook geen klachten over de Bicky Burger, want beide helften van het broodje werden goed getoast. Daarnaast is men niet zuinig geweest met zowel de sauzen als de Bicky-ajuintjes. Tenslotte het extraatje: de huisgemaakte kipsaté (€ 4,10), die je overigens gekruid of gelakt kan krijgen. Het vlees is lekker mals en sappig, niet overdreven bijgekruid en de blokjes kippenvlees werden mooi geportioneerd.

Frituur "Aan de Kerk" kunnen we bij deze warm aanbevelen. Het is een erg leuke dorpsfrituur, maar met een tikkeltje extra. Het eten is er lekker, verzorgd en duidelijk met liefde bereid. Is er een parel van een frituur in jouw buurt die we absoluut moeten bezoeken? Laat het ons dan weten via ons formulier.

Kleintje: € 2,50
Mayo: € 0,90
Bicky: € 3,50

= € 6,90


Pluspunten: verzorgde frituur, lekkere friet, vriendelijke bediening
Minpunten: elektronisch betalen niet mogelijk, dus vergeet geen cash geld mee te nemen

Capaciteit: 12 binnen, 8 buiten
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18/20

Frituur

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x