Frituur Bijou - Tervuren

Adres:
Brusselsesteenweg 2A, 3080 Tervuren
Ma - vr: 11u30 - 14u en 17u - 22u
Za: 17u - 22u
Zo: gesloten

Bezocht op: 12/03/19

Ons bezoek aan Frituur Bijou in Tervuren is nummer 125 op de teller voor Friet From Desire. Omwille van uiteenlopende redenen is dit dan ook een 'specialleke'. Niet alleen is het al een eeuwigheid geleden dat we dit nog eens in het midden van de week deden, maar deze keer kwam er ook een cameraploeg van het VRT-programma 'Iedereen Beroemd' mee. Een beetje extra druk voor zowel de frituuruitbaters als voor ons, of niet?

De frituur is gehuisvest in een voormalig winkelpand op de Brusselsesteenweg in Tervuren. Door het grote etalageraam heb je vanop straat al een goed zicht op het interieur van de zaak, waarin veel hout werd verwerkt. Op voorhand moest er buiten nogal wat 'geposeerd' en gefilmd worden, wat hopelijk voor de klanten binnen niet al te veel stoorde. Daarna konden we ons gelukkig snel naar binnen begeven, we hadden namelijk al aardig wat honger gekregen.

Het aanbod van Frituur Bijou bestaat uit een hele resem frituursnacks, hamburgers, huisgemaakte gerechten, panini's, croques, slaatjes en broodjes. We besluiten bij onze frietjes de huisgemaakte tartaar, de good old Bicky Burger én de huisgemaakte Cheesy + Bacon Burger (€ 7,10) uit te proberen. Om te beginnen zijn de frietjes zalig krokant en geweldig van smaak. Het is enkel jammer dat er wat van die kleine stukjes tussen zaten, anders hadden we hier met veel plezier de maximumscore kunnen geven. Beide hamburgers werden goed bereid en aten we bijgevolg met een smile van hier tot ginder op. De huisgemaakte is daarbovenop een schoolvoorbeeld van de echte goeie tartaarsaus. Jup, dit was gewoon kei goed.

Frituur Bijou is zoals de naam zegt een juweeltje van een frituur: een mooie zaak met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, en bovendien gerund door een sympathiek gezin. Het waren niet de gemakkelijkste omstandigheden voor de uitbaters om hun ding te doen, maar ze hebben dit met verve (en met een glimlach) doorstaan. Het bewuste fragment uit 'Iedereen Beroemd' kan je overigens hier (vanaf 08:20) bekijken op VRT NU.

Kleintje: € 2,20
Tartaar: € 1,80
Bicky: € 3,20

= € 6,20


Pluspunten: topfrietjes, vlotte bediening, mooi aanbod
Minpunten: een stokje in de burger kan het verschuiven van de garnituur voorkomen

Capaciteit: 42 binnen
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 19/20

Frituur Bijou - Tervuren

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x