Frituur De Ring - Opwijk

Adres:
Ringlaan 19, 1745 Opwijk
Ma: gesloten
Di/do/za: 17u - 22u
Wo/vr: 11u45 - 13u en 17u - 22u
Zo: 17u - 21u

Bezocht op: 10/12/21

Frituur De Ring is een van de bekendste frituren in de ruime regio rond Opwijk, tussen Dendermonde en Brussel. In 2021 mocht de frituur maar liefst 30 kaarsjes uitblazen, daarnaast kwam er in de maand oktober nog een volledige opfrissing van het interieur. Met gepaste verwachtingen trokken we naar de Brabantse Kouters, waar de gekende familiezaak gevestigd is.

We arriveren net voor de meeste mensen komen afhalen, dus kunnen we rustig bestellen en plaatsnemen. Het aanbod is voldoende gevarieerd, met maar liefst 8 speciale frietjes, snacks, verse hamburgers en warme specialiteiten. Op deze bestelpagina kan je het volledige menu van Frituur De Ring terugvinden. Naast de Cheetos Burger bestel ik nog een Bicky Burger (€ 3,30) en een potje stoofvleessaus (€ 2,50). Dat krijg je dan als je 's middags amper eet om 's avonds helemaal los te gaan in de frituur.

De frietjes van De Ring zijn fijn, krokante en goudgeel. Ze doen wat denken aan degene die mijn oma zaliger vroeger maakte: in rundvet gebakken en met een lekkere aardappelsmaak. Qua portiegrootte is het allemaal wel piekfijn in orde. Ze worden duchtig gesopt in de verse stoofvleessaus die hartig smaakt en - hallelujah - ook stukjes vlees bevat. De Cheetos is een geslaagde hamburger met smakelijk rundvlees, zoete brasilsaus, cheddar, nacho's en jalapeño. De Bicky Burger is oké, maar de blaadjes sla mogen voor mijn part weggelaten worden.

Overigens vermelden we graag dat het best entertainend is om tijdens het eten de equipe van Frituur De Ring op de achtergrond bezig te horen, zeker wanneer de vrouw des huizes de bestellingen afroept. Heerlijk authentiek en wat een Vlaamse frituur zo typeert.

Kleintje: € 2,70
Mayo: € 1,00
Cheetos: € 6,50

= € 10,20


Pluspunten: lekkere stoofvleessaus, goede hamburgers
Minpunten: vergeet zeker geen cash geld mee te nemen (geen Bancontact)

Capaciteit: 30 binnen, 30 buiten
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20

Frituur De Ring - Opwijk

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x