Frituur Den Drypikkel - Merchtem

Adres:
Wolvertemsesteenweg 73, 1785 Merchtem
Ma: gesloten
Di - do: 11u45 - 13u30 en 17u - 22u
Vr: 11u45 - 13u30 en 17u - 23u
Za: 17u - 23u
Zo: 17u - 22u

Bezocht op: 12/02/17

Zondagavond en we zijn op weg naar Frituur Den Drypikkel. Waarom een frituur in Merchtem en niet dichter bij huis? Ik liet mijn vriendin door mijn lijst 'nog niet bezochte frituren' gaan, en zij vond 'Drypikkel' een vrij hilarisch woord. Dus ja, nu heeft u een idee van de willekeurigheid waarmee de locaties er soms worden uitgekozen. Wat aardrijkskundige info voor de liefhebbers: Merchtem ligt in het noordwesten van de provincie Vlaams-Brabant en grenst aan het Pajottenland.

Frituur Den Drypikkel beschikt over enkele parkeerplaatsen voor de deur, helaas past mijn auto er net niet tussen wegens asshole parking van andere klanten. Geen nood, langs de kant van de weg kan je ook parkeren. De frituur biedt voornamelijk vleessnacks, enkele eigen bereidingen en 10 hamburgers aan. You know the drill: een klein pak met mayonaise en een Bicky Burger. Het is eventjes wachten omdat de mensen voor ons een tamelijk grote bestelling hebben, waarvoor alle begrip.

De frietjes zijn goed krokant gebakken en hebben een mooie goudgele kleur. Ze zijn best fijn van smaak, maar missen net dat tikkeltje karakter om richting maximumscore te gaan. De Bicky Burger is redelijk goed: de garnituur is volledig, alleen is men wat zuinig geweest op de Bicky ajuintjes. Voor we terug richting Wijnegem rijden vraag ik in welk vet er gebakken wordt. 'Ossewit', zo luidt het antwoord. Dit komt steeds minder voor, maar gelukkig nog wel bij Den Drypikkel in Merchtem.

Kleintje: € 2,00
Mayo: € 0,80
Bicky: € 3,00

= € 5,80


Pluspunten: veel zitplaatsen, sympathieke bediening
Minpunten: weinig vegetarische opties

Capaciteit: 30 binnen + kinderhoekje
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17/20

Frituur Den Drypikkel - Merchtem

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x