Frituur Friddl - Meldert

Adres:
Sint-Ermelindisstraat 15, 3320 Meldert
Ma: gesloten
Di - do: 11u - 21u
Vr : 11u - 22u
Za: 17u - 22u
Zo: 17u - 21u

Bezocht op: 03/04/19

Frituur Friddl in Meldert (deelgemeente van Hoegaarden) werd dit jaar door de lezers van Het Nieuwsblad verkozen tot beste frituur van de provincie Vlaams-Brabant. Ook vorig jaar wist de zaak beslag te leggen op deze titel. Samen met 4 andere provinciale winnaars was Frituur Friddl nog in de running om de Beste Frituur van Vlaanderen 2019 te worden. 3 van de 5 finalisten werden in het verleden al eens bezocht, dus was deze zaak een nieuwe ontdekking. Samen met journalist Chris Snick, chef Albert Verdeyen en friturist Kurt Caen (de winnaar van 2018) werd de frituur uitgebreid getest.

Ook bij ons tweede frituurbezoek van de dag wordt er een stevige bestelling geplaatst, waarbij naast de frietjes ook naar de hamburgers en de andere specialiteiten van het huis wordt gekeken. Zodoende staat onze tafel na een tijdje gevuld met o.a. de Bicky Burger, de vegetarische hamburger van het huis, mayonaise, tartaarsaus, kalkoenreepjes, een verse rundsbrochette, een kom met stoofvlees en een portie goulash. De hamburgers zijn daarbovenop voorzien van een verzorgd slaatje.

Er wordt gewikt en gewogen, maar bij alle 4 is de tevredenheid groot. De friet is mooi krokant gebakken en bevat een smaakvolle puree. Er is heel wat werk gestoken in de vegetarische hamburger en ook de goulash is uitstekend. De Bicky is op een klein detail na perfect. Het is alvast heel positief om te ondervinden dat uitbater Eddy Cresens de jurycommentaren van vorig jaar niet in de wind heeft geslagen. Integendeel, Chris en Albert zijn het er snel over eens dat hij in vergelijking met het jaar daarvoor vooruitgang heeft geboekt.

Uiteindelijk verloor Frituur Friddl jammer genoeg nipt van Frituur Davy uit Bissegem. De wedstrijd eindigt op een ex aequo waarbij beide frituren een score van 24,5/30 halen. De 3 tegen 1 beslissing van de jury is in het voordeel van de West-Vlaamse finalist. Toch willen we nog graag vermelden dat Frituur Friddl met de positieve spirit van het huis een heel goeie indruk heeft nagelaten.

Kleintje: € 2,20
Mayo: € 0,80
Bicky: € 3,00

= € 6,00


Pluspunten: lekkere tartaar, leuke veggieburger van het huis, charmant buitenterras
Minpunten: augurkreepjes i.p.v. Bicky cucumb

Capaciteit: 22 binnen, ongeveer hetzelfde aantal buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17/20

Frituur Friddl - Meldert

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x