Frituur Loemek - Sint-Katherina-Lombeek

Adres:
Kapelleveld 1, 1742 Sint-Katherina-Lombeek
Ma - di: gesloten
Wo - zo: 17u - 22u

Bezocht op: 16/07/17

'Frituur Loemek | Het frituuriaal orgasme in Sint-Katherina-Lombeek'. Met zo'n slogan maak je me natuurlijk erg nieuwsgierig, dus kon een frituurbezoek niet lang uitblijven. Sint-Katherina-Lombeek is een deelgemeente van Ternat en ligt in het Pajottenland, de streek ten westen van Brussel. In het plaatselijke dialect wordt de gemeente uitgesproken als 'Loemek', vandaar de naam van deze frituur. De zaak ligt achter het plein aan de kerk, waar je gemakkelijk je auto eventjes kunt parkeren.

Op het menu staan 8 Bicky's, 9 speciale broodjes van het huis, een redelijk assortiment frituursnacks en ook enkele interessante verse bereidingen. Huisgemaakt stoofvlees, balletjes in tomatensaus en vol-au-vent kosten hier bijvoorbeeld € 4,00. Als klap op de vuurpijl kan je hier ook de Britse klassieker fish & chips (€ 7,00) bestellen!

Bij Frituur Loemek worden de frieten tweemaal in ossewit gebakken. Het resultaat mag er zeker zijn: de frieten zijn nagenoeg perfect gebakken en bovendien overheerlijk van smaak. De verse tartaar bevat een zeer frisse toets (wat zure room?) en is evenwichtig samengesteld. Het broodje van de Bicky Burger is lekker krokant geroosterd, wat een meerwaarde is. De Bicky bevat bovendien alle ingrediënten en dat stemt me gelukkig.

Als extraatje koos ik een gefrituurd 'plat balleke' (€ 2,00). Deze gehaktbal is vanbinnen nog lekker sappig en de smaak neemt me even terug in de tijd, naar de gehaktballen van mijn oma zaliger. Een groter compliment kan ik niet geven.

Kleintje: € 2,30
Tartaar: € 1,00
Bicky: € 2,90

= € 6,20


Pluspunten: zalig lekkere frietjes, snelle bediening
Minpunten: beperkt vegetarisch aanbod

Capaciteit: 22 binnen
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 19/20

Frituur Loemek - Sint-Katherina-Lombeek

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x