Frituur Pat@Frit - Nossegem

Adres:
Leuvensesteenweg 636, 1930 Nossegem
Ma - vr: 11u30 - 13u30 en 17u - 22u
Za - zo: 17u - 22u

Bezocht op: 23/09/20

Op de terugweg vanuit Brussel naar mijn werk te Mechelen zocht ik nog een ideale tussenstop om een goei frietje en een lekkere (verse) hamburger als lunch te eten. Na een beetje zoekwerk beland ik op deze aangename herfstmiddag in Frituur Pat@Frit te Nossegem, een deelgemeente van Zaventem. De frituur ligt aan de drukke Leuvensesteenweg, maar beschikt over een eigen parking die de auteur - kalf dat hij is - grandioos gemist heeft. Na parkeerplaats op straat te hebben gevonden en een kleine facepalm wandel ik om 11u30 als eerste klant  van de dag de frituur binnen.

Er staan opvallend veel diverse zaken op de menukaart, wat enerzijds voor een beetje keuzestress zorgt, maar anderzijds menige frituurliefhebber ook doet watertanden. Het assortiment frituursnacks is alvast groter dan bij de gemiddelde frituur, daarnaast heb je nog de keuze uit broodjes, Bicky Burgers, verse op de plaat gebakken hamburgers en mitraillettes. Er werd bovendien ook gedacht aan de liefhebbers van zoete aardappelfrietjes (€ 4). Voor het volledige menu verwijzen we graag naar de website van Frituur Pat@Frit.

Het klein pakje friet is qua portiegrootte op een ander een medium friet; je krijgt dus zeker genoeg voor hetgeen je betaalt. De frietjes zijn lekker van smaak en mooi krokant gebakken in plantaardig vet. Ik dop ze dan ook met veel plezier in het potje verse tartaarsaus. De saus bevat fijne stukjes ajuin en peterselie, de smaak is niet te zuur. Tenslotte de Greek Burger: mijn collega's laat ik via Whatsapp weten dat het een monster is. Het witte broodje is gevuld met sappig rundvlees, feta, tzatziki, zongedroogde tomaat, geraspte wortel, schijfjes tomaat, komkommer, stukjes jalapeñopeper, tuinkers en rode ajuin. De hamburger werd goed bereid, maar om alles comfortabel te kunnen eten, moet ik toch wat van de groentengarnituur ertussenuit halen. Daarom deze kleine tip: laat gerust wat van de rauwkost (schijfjes tomaat en komkommer + wortel) achterwege en hij is helemaal top.

Kleintje: € 2,60
Tartaar: € 0,90
Greek Burger: € 8,40

= € 11,90


Pluspunten: groot aanbod, vriendelijke bediening, goedgebakken friet
Minpunten: beetje overkill bij de hamburgergarnituur

Capaciteit: 19 binnen, 36 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18,5/20

Frituur Pat@Frit - Nossegem

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x