Frituur Sven - Kortenberg

Adres:
Brouwerijstraat 22, 3070 Kortenberg
Ma - zo: 17u - 21u

Bezocht op: 17/09/17

Na een deugddoende vakantie op het eiland Curaçao bezochten we Frituur Sven in Kortenberg. Deze gemeente ligt in de provincie Vlaams-Brabant, ongeveer halfverwege tussen Brussel en Leuven. Opvallend is dat het kleine, maar gezellige frietkot met behulp van wat houtwerk de Belgische driekleur vormt.

Even snel door het menu gaan: je hebt bij de verse bereidingen o.a. stoofvlees, vol-au-vent en balletjes in tomatensaus (€ 7,50). Ook mayonaise, tartaar en samuraisaus worden hier in huis gemaakt. Er staan zo'n 27 hamburgers op het menu, waarvan 6 Bicky's. In deze frituur kan je bovendien verschillende mitrailletten bestellen, gaande van € 7 tot € 11,50.

Het is een redelijk drukke zondagavond, maar daar merken we niet al te veel van. Het team communiceert veel met elkaar en werkt aan een goed tempo door. Na een redelijke wachttijd is onze bestelling dan ook gereed. Eerste punt: goede frietjes! De aardappelsmaak komt er goed door en ook van structuur zijn ze zeer goed. Mijn frietbakje is voorzien van een stevige kwak huismayo die de meerprijs zeker dan waard is. Svens Bicky Cheese zou je kunnen beschrijven als een upgrade van de klassieke Bicky Cheese, afgewerkt met fijngesneden ijsbergsla en pikante saus (ik vermoed samurai).

Als we naar de score kijken, kunnen we besluiten dat deze frituur over het algemeen zeer sterk scoort. We hebben een topper in Vlaams-Brabant ontdekt. Ook handig om te weten: Frituur Sven wordt in de eerste helft van de maand oktober in een nieuw jasje gestoken, we zijn alvast benieuwd. Je kan alles volgen via hun Facebookpagina.

Update: de frituur heet nu 'De Frietist'.

Kleintje: € 2,40
Huismayo: € 2,00
Sven's Bicky Cheese: € 3,80

= € 8,20


Pluspunten: smakelijke en krokante frietjes, goede porties
Minpunten: beperkt aantal zitplaatsen

Capaciteit: 10 binnen
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18/20

Frituur Sven - Kortenberg

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x