Frituur Weit - Weerde

Adres:
Damstraat, 1982 Weerde
Ma: 17u - 21u
Di: gesloten
Wo - do: 17u - 21u
Vr: 17u - 22u
Za - zo: 17u - 21u

Bezocht op: 23/07/17

Zo, mijn vriendin opgepikt op de luchthaven van Zaventem en bij wijze van 'welkom thuis' gaan we - hoe kan het ook anders - frietjes eten. De keuze valt op Frituur Weit in Weerde, een deelgemeente van Zemst. De locatie is vlak bij de E19 tussen Mechelen en Vilvoorde en ligt dus perfect op onze weg huiswaarts. De frituur ligt op de hoek van de Damstraat en de Robert Schumanlaan, een kleine minuut rijden van de afrit.

Frituur Weit bestaat in de huidige vorm sinds eind 2012. Het is wat je een modern frietkot zou kunnen noemen, klein en gezellig dus. Het aanbod is bijgevolg ook niet te uitgebreid: vleessnacks, een beetje vegetarisch, hamburgers en warme bereidingen zoals stoofvlees, goulash en kip curry (€ 3,60). Je moet niet altijd spectaculaire of gekke dingen gaan verwachten. Eenvoudig en degelijk zijn is ook een kunst.

Over onze portie friet zijn we allebei tevreden. Krokant, goed van smaak en zeker voldoende qua hoeveelheid. De bediening is gul geweest met de tartaar van het huis, die lang niet slecht is. Voor mij had deze gerust een tikkeltje zuurder mogen zijn. Op de Bicky Burger valt niets aan te merken; alles ligt erop (zoals gevraagd) en bovendien kost hij hier slechts € 2,60. Bij de meeste frituren ligt de prijs al gauw wat hoger.

Kleintje: € 2,00
Tartaar: € 0,80
Bicky: € 2,60

= € 5,40


Pluspunten: goede porties, leuk frietkot
Minpunten: minder geschikt voor grote groepen

Capaciteit: 10 binnen, 12 buiten
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4/5

Totaalscore: 16,5/20

Frituur Weit - Weerde

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x