Holy Frit - Scherpenheuvel-Zichem

Adres:
Basilieklaan 102, 3270 Scherpenheuvel-Zichem
Ma - di: gesloten
Wo - do: 17u - 21u
Vr - za: 17u - 21u30
Zo: 17u - 21u

Bezocht op: 17/02/19

Holy Frit, de opvolger van Frituur Alice, is een nieuwkomer in Scherpenheuvel Zichem. De zaak is nog maar sinds 30 januari onder deze naam open en wordt uitgebaat door het jonge koppel Chabeli en Laurens. Het motto van deze frituur luidt: 'Gezegend genieten'. Met de nodige verwachtingen zakken we 2 weken na de officiële opening af naar de bekende bedevaartsgemeente. En niet meteen om vergeving te zoeken voor onze talloze zonden.

De zaak is gezellig en modern ingericht; er is duidelijk de nodige tijd en moeite gestoken in de afwerking van de frituur en ook de stijl valt in de smaak. Wees gerust, er hangen nergens stoffige Mariabeeldjes en dergelijke. Het team van Holy Frit is opvallend jong, maar werkt met veel overgave. Af en toe wordt er ook wat afgelachen onder het personeel, wat de sfeer in de frituur zeker ten goede komt. Het aanbod van de frituur is overigens zeker en vast oké.

Na het bestellen merken we op dat het niet evident wordt om te tafelen. Er is namelijk maar 1 tafeltje en dat is helaas al bezet. Door toeval (en misschien ook wel met een beetje hulp van bovenaf) komt deze net vrij wanneer onze bestelling klaar is. Godzijdank, mijn eerste gebedje van de avond wordt al verhoord. Het tweede gebedje is evident: O Heer, zegen deze maaltijd en laat het aub geen holy shit zijn.

De eerste vaststelling is dat een kleine portie friet eerder naar een medium friet neigt, niets dus om over te klagen. Het bakje is gevuld met lekkere en krokante frietjes die alvast een mooie score waard zijn. De Holy Buger, een van de specialiteiten van het huis is een absolute triomf. Het kruidige broodje is lekker krokant en heeft subtiele pepertoetsen. Het rundsvlees is goed gebakken en de holy saus tilt de hamburger naar een hoger niveau. De verdere garnituur bestaat uit schijfjes tomaat, sla en rode ajuin.

Hallelujah, dit was goed.

Kleintje: € 2,50
Mayo: € 0,90
Holy Burger: € 6,50

= € 9,90


Pluspunten: leuke zaak, uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
Minpunten: beperkt qua zitplaats

Capaciteit: 4 binnen
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 18,5/20

Holy Frit - Scherpenheuvel-Zichem

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x