Villa De Frit - Leuven

Adres:
Herbert Hooverplein 1, 3000 Leuven
Ma - do: 17u - 22u
Vr: 17u - 21u
Za - zo: gesloten
Feestdagen: 17u - 22u (tenzij weekenddag)

Bezocht op: 11/06/17

Zondagmiddag had ik een vroege shift in het Leuvense Radiohuis achter de rug. Niet zo goed uitgeslapen en tamelijk onoplettend vertrok ik huiswaarts zonder de oplader van mijn laptop. Veel onchristelijke vloeken en een autoritje later stond ik terug in Leuven. Het leek dan een goed idee om nog eens een Leuvense frituur uit te proberen. Villa de Frit stond al een tijdje op mijn lijstje, dus dat kwam goed uit. Villa de Frit heeft drie vestigingen: twee in Leuven en eentje in Bonheiden. Deze zaak is slechts een vijftal minuutjes wandelen van het centrum rond het Stadhuis en de Oude Markt.

Zowel binnen als buiten is er weinig zitruimte, dus ik vermoed dat dit eerder een afhaalfrituur is. Bij regenweer misschien een klein probleempje, maar gelukkig is het een mooie en warme zondagavond. Het menu is redelijk standaard, met 11 hamburgers, vleessnacks en een beetje veggie. Maar, je kan hier ook 5 verschillende mitrailletten bestellen.

De frietjes worden geserveerd in een puntzak, portiegewijs zeker dik in orde! Ze zijn mooi goudkleurig met een lichtbruine rand en worden vlotjes binnengewerkt. De Bicky Burger is goed verzorgd en dat stemt me ook gelukkig. De rekening bedraagt € 6,20. Een kleintje is hier wat duurder dan bij de meeste zaken, maar de hoeveelheid frieten verantwoordt deze prijs wel.

Kleintje: € 2,40
Mayo: € 0,80
Bicky: € 3,00

= € 6,20


Pluspunten: grote porties, ligging
Minpunten: weinig zitplaats

Capaciteit: 4 binnen, 8 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17/20

Villa De Frit - Leuven

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x