Bellegems Friethuisje - Bellegem

Adres:
Doornikserijksweg 134, 8510 Bellegem
Ma - do: 11u - 14u30 en 17u - 22u
Vr: 11u - 14u30 en 17u - 23u
Za: 11u - 23u
Zo: 11u - 22u

Bezocht op: 05/07/20

Tijdens de coronacrisis zijn de mogelijkheden tot frituurbezoeken erg beperkt, voor die van vandaag zijn we dan ook specifiek op zoek gegaan naar een interessante frituur waar ter plaatse eten (zonder reservatie) zeker mogelijk is. Uit onze hoed vol papiertjes trokken we uiteindelijk het Bellegems Friethuisje, een zaak die op een boogscheut van de stad Kortrijk ligt. We zijn de afgelopen maanden veelal binnen gebleven, dus op zondagavond er even tussenuit kunnen is een welkome afwisseling. En tegen lekkere frietjes zeggen we nooit "neen".

Het minste dat we over het Bellegems Friethuisje kunnen zeggen, is dat de zaak groot is. Heel groot. Het verkleinwoord 'Friethuisje' is in die zin best een beetje komisch wanneer je het pand ziet. De parking voor het cliënteel alleen al is groter dan die van vele lokale supermarkten, en dan spreken we nog niet over het eetgedeelte binnen. Op het moment dat we arriveren (rond 19u15) is de zaak goedgevuld, maar het bestellen verloopt verbazingwekkend vlotjes. De keuken van het Bellegems Friethuisje is trouwens ook de moeite: het doet een beetje denken aan een grootkeuken, maar dan in frituurvorm.

Tijd om de menukaart te overlopen, daar staat toch behoorlijk wat op. Er wordt veel aandacht besteed aan de huisbereide gerechten zoals onder andere americain, balletjes in tomatensaus, spaghetti, croques en diverse salades. Voor de rest zijn er ook belegde broodjes, hamburgers, warme sauzen en uiteraard tal van frituursnacks. Het menu kan je hier openklikken.

We krijgen fijne frietjes voorgeschoteld die vanbinnen lekker romig zijn, qua smaak zijn die goed in orde. Het broodje van de Bicky Burger werd nagenoeg perfect getoast. De rest van de Bicky-garnituur is juist voldoende qua hoeveelheid. Tenslotte de stoofvleessaus maison (€ 1,60): die is goed afgekruid en lekker van smaak, maar mocht gerust iets minder gebonden zijn. Niet echt een heel groot minpunt, want er bleef op het einde niets meer van over. Om af te sluiten nog een tip voor geïnteresseerde frituurgangers: zet je gerust eens boven om tijdens het eten ook van het mooie uitzicht te genieten.

Kleintje: € 2,00
Mayo: € 0,80
Bicky: € 3,10
= € 9,20


Pluspunten: veel zitplaatsen, snelle service, schappelijk van prijs
Minpunten: beperkter aanbod voor vegetariërs

Capaciteit: 160 binnen
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20

Bellegems Friethuisje - Bellegem

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x