Bonny's Friethuis - Ieper

Adres:
Dikkebusseweg 133, 8900 Ieper
Ma - wo: 12u- 22u
Do - za: 12u - 23u
Zo: 12u - 22u

Bezocht op: 27/10/19

Na een gezellig familieweekend aan de Kemmelberg was de terugweg vanuit Heuvelland naar Antwerpen de ideale gelegenheid om een frituur in de Westhoek te bezoeken. Hierbij lieten we ons hongerige oog vallen op Bonny's Friethuis in Ieper, een kilometertje buiten het centrum van de stad. Eigenaar Emmanuel begon na zijn bakkerstudies aan Ter Groene Poorte op zijn 18e zonder enige ervaring met zijn eigen frituur, ‘t Smoske te Poperinge. De eerste 8 jaar deed hij dit samen met zijn vader, vervolgens 4 jaar alleen en dan nog eens 4 jaar met echtgenoot Dimitri. Het begon als een gewone 'basic' frituur, maar er was drang naar meer. De frituren begonnen namelijk te evolueren en die trein wou men uiteraard niet missen.

Om zich te onderscheiden van andere zaken, verschenen er huisbereide burgers op het menu. Dit bleek een schot in de roos te zijn: in de regio begon de ene na de anere zaak hier ook mee. Wegens het succes in Poperinge werd het toenmalige pand te klein en remde het de groeimogelijkheden af. Emmanuel wilde graag terugkeren naar 'zijn' Ieper en vonden uiteindelijk een pand dat over te nemen was, middenin een wijk met veel families en langs een invalsweg naar Ieper centrum. Na wat speurwerk over de historiek van de Capucienenstraat (tegenover de zaak) viel de keuze op Bonny’s Friethuis. De naam is afgeleid van pater Boni Van Looveren, een in Ieper gekend persoon die bijna 50 jaar lang de priester was van de kerk in die straat. 

De friet is en blijft het hoofdproduct van de zaak, maar intussen telt de hamburgerkaart ongeveer 75 verschillende burgers! Een leuk extraatje is dat de meeste van de huisburgers ook vegetarisch beschikbaar zijn. Daarnaast vinden we ook tal van huisbereide gerechten terug in het menu, zoals vol-au-vent, hutsepot, ribbetjes en zelfs rundstong in madeirasaus. Het bijzonder uitgebreide menu tot in de puntjes beschrijven is monnikenwerk, dus verwijzen we je graag door naar de website van Bonny's Friethuis. In ieder geval: als je hier je goesting niet vindt, implodeert het heelal.

Bestellen is mogelijk is mogelijk via het online klantenportaal of de eigen app (iOS en Android), wat bijzonder handig is. Daarbovenop kan je sinds afgelopen jaar via een QR-code aan elke tafel plaatsnemen en je bestelling met je smartphone doorsturen naar de kassa. We zijn duidelijk nog van de oude stempel, gezien we onze bestelling nog als vanouds aan de kassa hebben doorgegeven. Nadien nemen we plaats achteraan, waar je lekker comfortabel kan zitten in lederen kuipstoelen.

Over naar het belangrijkste, namelijk het eten! We krijgen elks een mooie portie knapperige frietjes voorgeschoteld, waarbij de binnenkant lekker romig van structuur is. De meesterburger (warm broodje, saus, op de plaat gebakken rundvlees, spek, kaas, tomaat en salade) is ideaal krachtvoer na een wandelweekend. Het geheel wordt niet eentonig na de 5e hap en het broodje wordt geen zompig boeltje tijdens het verorberen van de burger. Top, top, top dus. De rekening ligt ietsje hoger dan bij het gemiddeld frituurbezoek, maar de gekregen kwaliteit verantwoordt dit zeker en vast. In de buurt van Ieper en op zoek naar een goede frituur? Hier moet je dus zijn.

Kleintje: € 2,40
Mayo: € 0,90
Meesterburger: € 7,00
= € 10,30


Pluspunten: zeer verzorgde frituur, groot aanbod, veel verse hamburgers
Minpunten: risico op keuzestress

Capaciteit: 40 binnen
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18,5/20

Bonny's Friethuis - Ieper

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x