De Blauwe Frituur - Kortrijk

Adres:
Doorniksesteenweg 22, 8500 Kortrijk
Ma - do: 10u30 - 14u en 17u - 22u30
Vr: 10u30 - 14u en 17u - 21u30
Za: gesloten
Zo: 18u - 22u

Bezocht op: 22/12/16

De Blauwe Frituur in Kortrijk staat bekend als de lievelingsfrituur van vele studenten en Kortrijkzanen. Het pand ligt in de wijk 'Blauwe Poort', ten zuiden van de binnenstad. Aan de overkant van de straat bevindt zich (komt ie) Park Blauwe Poort. Het is duidelijk allemaal blauw wat hier de klok slaat, burgemeester Vincent Van Quickenborne kan wat dat betreft op beide oren slapen. Maar goed, over naar het belangrijkste van heel de zaak: het eten.

Op het krijtbord staan enkele huisbereide gerechten (frieten inbegrepen) zoals stoofvlees met Bellegems Bruin, balletjes in tomatensaus en een Julientje/Romboutje/Blauwtje. Ook kan je hier tal van salades, broodjes en pastagerechten bestellen. Goed nieuws voor de vegetariërs/veganisten onder ons: er staan maar liefst 12 vegetarische burgers op het menu, elk aan € 3,50. Het lijkt wel alsof de halve voedselpiramide hier in krijt opgeschreven staat.

De uitbater zweert bij het Bintje, een veelzijdig aardappelras dat vaak gebruikt wordt om frietjes van te maken. Terecht, zo blijkt. Mijn puntzak is gevuld met quasi perfect gebakken en smaakvolle frietjes. Ook de Bicky Burger, met meer dan genoeg Bicky-uitjes, werk ik met veel plezier naar binnen. De Blauwe Frituur doet zijn reputatie alle eer aan, ik begrijp waarom mensen uit de regio dit een topfrituur vinden. Hier kom ik met alle plezier terug; ook voor mijn charmant gezelschap van deze middag, maar dat zijn uw zaken niet. Enfin, we hebben een voorlopige nummer 1 (zie score).

Kleintje: € 2,10
Mayo: € 0,60
Bicky: € 3,00
= € 5,70


Pluspunten: veel keuzemogelijkheid, grote porties
Minpunten: lastig om binnen aan te schuiven wanneer het druk is

Capaciteit: 34 binnen
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 19/20

De Blauwe Frituur - Kortrijk

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x