De Bosrand - Sint-Michiels

Adres:
Koning Albert I-laan 108, 8200 Sint-Michiels
Ma - za: 11u - 22u
Zo: 17u - 22u

Bezocht op: 17/01/17

Onder massale groepsdruk besloot ik om deze week frituur De Bosrand te bezoeken. Volgens velen is het de beste frituur van West-Vlaanderen, dus voelde het voor mij aan als een absolute verplichting. Het is tevens de lievelingsfrituur van driesterrenchef Gert De Mangeleer (Hertog Jan). Deze populaire frituur - neen, niet Hertog Jan - ligt in Sint-Michiels, een deelgemeente van Brugge. Ietsje verderop ligt het Boudewijn Seapark; misschien interessant als je er een dolfijne dag van wil maken. Indien je met de auto bent, kan je voor de deur of op de parking aan het politiekantoor parkeren.

Frituur De Bosrand is zeer bekend in de regio, de redelijke wachtrij komt dus niet als een verrassing. Na een kwartier is deze gelukkig weggewerkt en kan ik mijn bestelling doorgeven. Vooraf heb ik gelezen dat de huisgemaakte bereidingen hier de moeite zijn, dus vervang ik de gebruikelijke mayonaise (€ 0,80) door een potje verse tartaar. Als extraatje neem ik nog een garnaalkroket (€ 2,50) van het huis, wat ook al een serieuze test is vanwege de moeilijkheidsgraad.

Het oordeel over de frietjes: fijn, goed gebakken en met een klein beetje zout erop gewoonweg zalig. Bicky Burger: niet uitzonderlijk, maar wel degelijk. De tartaarsaus is veruit de beste die ik in een frituur al heb gegeten: zuur genoeg, de juiste verhouding tussen de verschillende ingrediënten en goed van consistentie. Als laatste hebben we de garnaalkroket. Je hoort vaak dat een garnaalkroket te zwaar kan zijn, te bloemig, flauw van smaak... Wel, bij dezen mijn felicitaties voor de persoon die deze heeft gemaakt. Je proeft dat er een zeer goede garnaalfumet als basis werd gebruikt; de vulling is nagenoeg perfect, vol van smaak en bevat genoeg garnaaltjes. Praise the Lord!

Kleintje: € 1,85
Tartaar: € 1,25
Bicky: € 3,00
= € 6,10


Pluspunten: lekkere eigen bereidingen, waar voor je geld
Minpunten: sommige tafels waren nog vuil van de vorige klanten

Capaciteit: 25 binnen, 66 op het (overdekt) terras
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 19/20

De Bosrand - Sint-Michiels

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x