De Notelaar - Westrozebeke

Adres:
Ommegang Zuid 18, 8840 Westrozebeke
Ma - vr: 11u30 - 13u30 en 17u15 - 21u
Za - zo: gesloten

Bezocht op: 12/05/17

Net voor het weekend beland ik in De Notelaar in Westrozebeke. Westrozebeke is een deelgemeente van Staden, dat ten westen van Roeselare ligt. Wat doe ik daar in godsnaam? Wel, ik heb de opdracht om wat foto's te nemen bij een vleesverwerkend bedrijf dat daar gevestigd is. Mijn compagnon beslist om 's middags te trakteren op frietjes en ja, dat is een aanbod dat ik gewoonweg niet kan weigeren.

De frituur ligt aan een rondpunt op het einde van de Passendalesteenweg en beschikt over een ruime parking. Er staat redelijk wat volk aan te schuiven en het duurt een tijdje voor we kunnen bestellen, maar de bediening is wel vriendelijk. De verse bereidingen van het huis zijn onder meer stoofvlees, balletjes in tomatensaus, vol-au-vent en diverse koude schotels. Goed nieuws voor mensen met een glutenintolerantie: er staan ook enkele glutenvrije snacks op de menukaart, zoals de frikandel en de kaaskroket.

Tijdens het wachten zoek ik even op de Foursquare-app naar de meningen over deze zaak. Het gemiddelde oordeel na 12 stemmen: 5,9/10. 'Oei', denk je dan. Maar al snel blijkt dat de scores op die app niet altijd overeenstemmen met de realiteit. De frietjes zijn zeer goed gebakken en smaken erg lekker. De portie is net voldoende, dus grote eters kiezen misschien beter een maatje groter. Geen slecht woord over de Bicky Burger, die is namelijk perfect.

Mijn bezoek aan De Notelaar was niet echt gepland, maar draaide uit op een aangename verrassing. De Westhoek is een heel eind rijden vanuit Antwerpen, maar ze hebben er wel lekkere frietjes.

Kleintje: € 2,20
Tartaar: € 0,90
Bicky: € 3,10
= € 6,20


Pluspunten: veel zitplaatsen, ruime parking, glutenvrije snacks
Minpunten: het duurde wel een tijdje voor we konden bestellen

Capaciteit: 50 binnen, 30 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 3,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 16,5/20

De Notelaar - Westrozebeke

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x