Frietboutique - Aalbeke

Adres:Ma – di: gesloten
Moeskroensesteenweg 202, 8511 Aalbeke
Wo – do: 11u – 14u en 17u30 – 22u
Vr: 11u – 14u en 17u30 – 23u
Za – zo: 11u – 14u en 17u30 – 22u

Bezocht op: 31/10/21

De Frietboutique in Aalbeke is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip in de regio rond de stad Kortrijk. In 2020 behaalde de zaak zelfs de titel van 'Beste Frituur van Kortrijk' in de wedstrijd van Het Nieuwsblad. De 22-jarige Daphne Delmeire nam recent de zaak over van Gregori Lecointre, die de zaak 10 jaar runde. Zelfs in 'normale' tijden is het al geen vanzelfsprekende opdracht om een horecazaak over te nemen, laat staan in de uitdagende tijden waarin we nu leven. Alleen al daarvoor nemen we onze spreekwoordelijke hoed af. Maar goed, we moeten de frieten natuurlijk nog met een open, maar neutraal vizier keuren!

Vanuit onze woonplaats in Antwerpen is het een behoorlijk lange rit naar de Frietboutique. Het is zo'n typische verplaatsing waarbij we eerst onszelf in de wagen luidop afvragen waar we nu weer mee bezig zijn en waar we beland zijn, maar even later het alweer weglachen. Het is nog relatief vroeg op de avond wanneer we de frituur betreden en kunnen na onze bestelling rustig 2 zitplaatsen uitkiezen. Het menu is alvast dik in orde: er is een royaal aanbod aan snacks, speciale frietjes, brochetten, Bicky Burgers, huisgemaakte burgers, vegetarische opties, gerechten op bord enzovoort. Er is eerst wat keuzestress, maar uiteindelijk kies ik voor een pakje friet met een Little Mister Boo (de speciale Halloweenburger) en een kaaskroket (€ 3,60).

De Little Mister Boo bestaat uit een black bun, rundsvlees, salade, zoete saus, tomaat, gedroogde ajuin en 2 soorten kaas. Deze tijdelijke specialiteit is zeer netjes verzorgd en is het oppeppertje dat je nodig hebt nu het wat kouder wordt. Over naar de kaaskroket: de kaassmaak is voldoende aanwezig, maar de vulling is tamelijk bloemig en hard. Het kan een eenmalig foutje zijn geweest, maar goed, dat gebeurt. De fijnere frietjes smaken heerlijk en zijn mooi krokant van structuur. Ook over de portiegrootte valt er niet te klagen. Het was een heel eind rijden en onderweg was het best gevaarlijk door hevige regenbuien, maar frituurervaringen zoals deze zorgen ervoor dat het de moeite is.

 Kleintje: € 2,40
Mayo (groot): € 1,50
Little Mister Boo: € 7,50
= € 11,40


Pluspunten: vriendelijke bediening, lekkere frietjes, verzorgde hamburgers
Minpunten: minder goede kaaskroket

Capaciteit: 50 binnen en 50 buiten (na de geplande verbouwingen)
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18,5/20

Frietboutique - Aalbeke

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x