Frituristas - Outrijve

Adres:
Doorniksesteenweg 362, 8582 Outrijve
Ma - di: gesloten
Wo - vr: 11u30 - 14u en 17u30 - 22u
Za: 11u30 - 14u en 17u45 - 21u30
Zo: 17u45 - 22u

Bezocht op: 20/06/21

Voor je hobby moet je soms serieus wat kilometers geduld uitoefenen. Onze trip naar Frituristas was er eentje van maar liefst 105 kilometer, goed voor een plaats in onze top 10 aller tijden wat betreft frituurbezoeken (ter info: de recordafstand staat op 147 kilometer, enkele reis). De frituur ligt in het West-Vlaamse Outrijve, een dorp en deelgemeente van Avelgem, dicht tegen de grens met Wallonië. Onze kameraad Boyan uit het even exotische Ronse had deze frituur warm aanbevolen, dus vertrouwend op zijn culinair fingerspitzengefühl beslisten we een kleine greep uit de kaart te testen.

In deze zaak vind je naast je favoriete frituurklassiekers en Bicky's ook een leuk assortiment aan huisspecialiteiten en verse burgers. Zo zien we bij de 'special fries' een zevental unieke frietjes, waaronder niet alleen een Julientje of Romboutje, maar ook een speciaal kapsalon en de Fritas Frituristas (paprikakruiden, bolognaise, gruyère, een boulet, gedroogde ui en een spiegelei). De kaart met 'hamburguesas' bevat een twaalftal stuks die tussen de 5 en de 8 euro geprijsd zijn. Keuze genoeg dus, wat ook in mijn geval leidt tot keuzestress. We moeten door afhaalbestellingen een poosje wachten vooraleer we kunnen bestellen, maar dat was best nog goed meegenomen gezien ik er toch nog niet uit was.

Eens besteld, zetten we ons achterin op het terras, waar we niet veel later aan tafel bediend worden. Eerst beginnen we met de uit de kluiten gewassen Molino hamburger, die netjes op een apart bordje geserveerd wordt. De Molino bestaat uit vers hamburgervlees, cheddar, spek, pepersaus, sla, tomaat en rode ajuin. Stevige kost, maar niet te zwaar. Als Antwerpenaar heb je gelukkig van nature een groot bakkes, wat ervoor zorgt dat zo'n klepper nog in je mond past tijdens het eten.

Dan de krokante frietjes: die verliezen hun structuur niet naargelang de tijd verstrijkt en worden in plantaardig vet gebakken. Hierdoor liggen ze ook niet zwaar op de maag. De portiegroottes zijn zeker niet om over te klagen, daarbovenop vereisen vele frietjes ook een royale hoeveelheid saus om ze in te soppen. Vandaar onze keuze om ook de huisgemaakte tartaar en stoofvleessaus (beiden € 1,40) te bestellen. De tartaarsaus is verzorgd, zuur genoeg en voorzien van verse pluksels krulpeterselie. Bij de stoofvleessaus is de biersmaak aangenaam aanwezig, wat ook een pluspunt is.

Nos gustas, Frituristas!

Kleintje: € 2,40
Mayo: € 0,80
Molino Burger: € 6,00
= € 9,20


Pluspunten: goede en krokante frieten, verzorgde sauzen
Minpunten: met een grote groep eet je best buiten

Capaciteit: 8 binnen, 24-28 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18,5/20

Frituristas - Outrijve

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x