Frituur Het Engels Hof - Torhout

Adres:
Noordlaan 5a, 8820 Torhout
Ma: gesloten
Di - za: 11u30 - 13u30 en 17u - 22u
Zo: 11u30 - 13u30 en 17u - 21u

Bezocht op: 22/03/17

Afspraak om 12u in het West-Vlaamse Torhout. Ik ben op pad met 2 journalisten van het Nederlandse tijdschrift Panorama, die een reportage maken over de Belgische frietkoten. Frituur Het Engels Hof is de eerste van in totaal 6 frituren die we vandaag een bezoekje brengen. Het is te hopen dat mijn maag deze dag overleeft. Bon, dit frietkotje ligt een kleine kilometer buiten het centrum van Torhout, aan het bedrijventerrein. Verwacht dus geen uitgebreide kaart of knusse tafeltjes binnen. Hier is het afhalen of buiten op een bankje opeten.

Gelukkig is het zacht lenteweer en zetten we ons aan een van de drie bankjes. Ik leg mijn Nederlandse metgezellen uit dat de afmetingen van de frieten bij mij niet zo van belang zijn. Het belangrijkste is dat ze krokant gebakken zijn (en blijven) en dat de puree vanbinnen een eigen karaktervolle smaak heeft. Het Engels Hof is alvast een goede start van onze frietjesdag: de fijne frietjes zijn mooi van kleur en overheerlijk van smaak. Bij de Bicky Burger ontbreekt enkel nog de Bicky Cucumb' Salad, anders was hij nagenoeg perfect.

Mensen stellen zich soms wantrouwig op tegenover de authentieke frietkotjes, maar bij deze zaak is dat geheel onterecht. De nadelen zullen uiteraard altijd het aanbod en het comfort zijn, maar bij dit frietkotje krijg je wel waar voor je geld. Ik geef daarom maar al te graag een score van 18 op 20.

Kleintje: € 2,00
Mayo: € 0,70
Bicky: € 3,00
= € 5,70


Pluspunten: heerlijke frietjes, snelle bediening
Minpunten: beperkter aanbod

Capaciteit: 12 buiten
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 3,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 18/20

Frituur Het Engels Hof - Torhout

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x