Frituur Tivoli - Ruiselede

Adres:
Tieltstraat 15, 8755 Ruiselede
Ma: gesloten
Di - do: 11u30 - 14u en 17u30 - 22u
Vr: 11u30 - 14u en 17u30 - 23u
Za - zo: 11u30 - 14u en 17u30 - 22u

Bezocht op: 29/07/18

Het leuke aan deze hobby is dat we iedere maand op plaatsen komen die we ervoor nooit op een blinde kaart hadden kunnen aanduiden. Voor de laatste recensie van juli trekken we naar Frituur Tivoli in het exotische West-Vlaamse Ruiselede. Deze frituur ligt op de hoek van de Tieltstraat en de Tramweg, slechts een paar straten verwijderd van de baan die Aalter met Tielt verbindt. De zaak beschikt naast een groot terras ook over redelijk wat zitplaatsen binnen, wat ter plaatse eten heel wat interessanter maakt voor groepen.

Een blik op de uitgebreide kaart leert ons dat er naast de traditionele frituursnacks ook heel wat (warme) gerechten vers worden bereid: verschillende pastaschotels, vol-au-vent, stoofvlees, ribbetjes, steak, salades, verse hamburgers enzovoort. Er wordt wel eens de vraag gesteld 'of dit nu echt allemaal noodzakelijk is bij een frituur'. Neen, maar het toont wel aan dat er moeite in de bereidingen wordt gestoken en dat een frituur meer kan zijn dan een eethuisje waar enkel diepvries wordt opgewarmd. Als voormalig kok kan ik dat appreciëren.

Vandaag geen Bicky, dat zou namelijk een beetje zonde zijn gezien het aanbod. De Burger van het huis wordt op de plaat gebakken en heeft een garnituur van sla, tomaat, ajuin, smeltkaas en een mildzoete saus. Het broodje past er goed bij en het geheel smaakt, maar ik mis net dat klein tikkeltje extra pit om de laatste happen minder eentonig te maken. De frieten zijn mooi krokant gebakken in plantaardig vet en liggen niet zwaar op de maag. Alles bij elkaar geteld komen we op een mooie score uit.

Kleintje: € 2,00
Mayo: € 0,80
Burger van het huis: € 6,50
= € 9,30


Pluspunten: ruim aanbod, veel verse bereidingen
Minpunten: op drukkere momenten wordt aanschuiven een beetje krap

Capaciteit: 32 binnen, 40 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4/5

Totaalscore: 17,5/20

Frituur Tivoli - Ruiselede

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x