Happy Friet - Ingooigem

Adres:
Ingooigemplaats 74, 8570 Ingooigem
Ma - di: gesloten
Wo: 11u30 - 13u30 en 18u - 22u
Do - zo: 11u30 - 13u30 en 17u30 - 22u

Bezocht op: 11/08/19

Vandaag trekken we naar Ingooigem, een deelgemeente van Anzegem in het zuidoosten van West-Vlaanderen. Vanuit Antwerpen is dit een stevig ritje van zo'n 95 kilometer, the things we do for fries... Op zich weten we nooit echt wat te verwachten, maar Happy Friet werd zowel in 2017, 2018 als in 2019 door de lezers van Het Nieuwsblad verkozen tot beste frituur van Anzegem. Dat kan al wel tellen natuurlijk. De uitbaters zijn ondertussen al bijna 4 jaar bezig met hun zaak en ontwikkelden in deze periode de eigen Happy Friet-saus en hun speciale gamma Julientjes. Daarnaast bedachten de uitbaters het Bicky Frietje, wat men bij Bicky zelf heel tof vond.

De frituur - gelegen op een hellinkje - is nog een echt frietkot en beschikt zowel binnen als buiten over voldoende zitplaatsen. Naast de frituur zijn er nog een beperkt aantal parkeerplaatsen. Het aanbod van Happy Friet is best oké, met naast een ruim snackaanbod ook 8 verse hamburgers en hun speciale frietjes. De meeste frituurliefhebbers kennen een Julientje en een Rombautje, maar hier kan je ook een Happy Frietje of een Yvegems Frietje bestellen. Beide specialiteiten zijn erg populair bij het vaste cliënteel.

Routine kan snel vervelen, dus vandaag ruilen we de standaardbestelling in voor een specialiteit van het huis: het Happy Frietje (€ 8,50). Deze kanjer bestaat uit een middelfriet, kruiden, mayonaise (of joppie), stoofvleessaus, geroosterde ajuintjes en schijfjes gefrituurde worst. Het opeten ervan was een serieuze onderneming, maar al bij al ging het Happy Frietje er vlotjes in. En dat het gesmaakt heeft! De daaropvolgende werkdag moest ik deze caloriebom wel compenseren door mijn maaltijd te beperken tot een halve krop sla.

We geven hieronder nog graag de prijzen van de vaste bestelling mee, deze werd voor alle duidelijkheid eens links gelaten.

Kleintje: € 2,50
Mayo: € 0,90
Bicky: € 3,50
= € 6,90


Pluspunten: leuk aanbod, goede porties
Minpunten: minder geschikt voor vegetariërs/veganisten

Capaciteit: 20 binnen, 30 buiten
Betalen met Bancontact: enkel via de app
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18/20

Happy Friet - Ingooigem

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x