Het Friethuis - Oostkamp

Adres:
Kortrijksestraat 120, 8020 Oostkamp
Ma - di: gesloten
Wo - do: 11u - 21u
Vr - za: 11u - 22u
Zo: 11u - 21u

Bezocht op: 13/05/18

Zondag is het frietdag: we kiezen een provincie uit, doen een uurtje research en na te hebben gekozen uit 3 bestemmingen belanden we uiteindelijk in Het Friethuis in Oostkamp. In enkele omringende gemeenten werd reeds een frituur bezocht (zie verder) en Oostkamp lag netjes in het midden. Deze gemeente ligt langs de E40, tussen de zelfverzonnen driehoek Aalter-Torhout-Brugge.

Het Friethuis, dat nog maar anderhalf jaar bestaat, is gehuisvest in een voormalige viswinkel in het centrum van Oostkamp. Het interieur van deze zaak oogt fris, jong en uitnodigend. De bediening is vriendelijk, efficiënt en op een spontane manier behulpzaam. Alvast een heel goed begin dus. Het aanbod is mooi opgebouwd, met redelijk wat aandacht voor verse bereidingen. Zo zijn er naast de frituursnacks ook warme gerechten, huisbereide sauzen (koud en warm), verschillende brochettes, belegde broodjes, salades en tal van hamburgers.

De frietjes zijn lekker krokant gebakken, mooi van kleur en liggen niet zwaar op de maag. We denken dat deze in een mengeling van plantaardig en dierlijk vet gebakken zijn; een vermoeden dat later bevestigd wordt. De huisburger is een goed alternatief voor de overbekende Bicky Burger. Met € 3,30 is deze hamburger ook redelijk afgeprijsd. Over de stoofvleessaus (€ 1,50) zijn we het volmondig eens: goed afgekruid, mooi van consistentie en niet te zwaar.

Het Friethuis in Oostkamp zet een zeer sterke score neer. Ik zou zeggen: een dikke aanrader.

Kleintje: € 2,30
Mayo: € 0,80
Huisburger: € 3,30
= € 6,40


Pluspunten: attente bediening, gratis wifi, hygiëne
Minpunten: stukjes stoofvlees in de saus en deze is nagenoeg perfect

Capaciteit: 28 binnen + kinderhoekje
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18/20

Het Friethuis - Oostkamp

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x